Egy napig megint a gyerekeké lesz a Müpa

Május 28-án mesével, zenével és körhintával, valamint számos kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várják a családokat a Müpában, ahova most már akár hajón is érkezhetnek.

Bár a Müpa eddig is minden vasárnap ingyenes Cifra Palotával várta a családokat, május 28-án Cifra Palota XXL – Gyermeknap címmel azonban a megszokottnál jóval nagyobb rendezvénnyel készülnek. És ezúttal nemcsak a belső terekben, de jó idő esetén az épület előtti területen is programokkal várják a gyerekeket.

Fotó: Posztós János / Müpa

A Müpa előtti színpadon például zenészek váltják egymást: a sort a Cimbaliband nyitja, majd a Müpa rezidens gyerekzenekara, a Búgócsiga Zenede muzsikál. Déli 12 órától a Czutorborsók lemezbemutató koncertjét láthatják, majd a Mintapinty, és a gyerekek alkotta ütőzenekar, a Samba à la drums zárja a sort. A Fesztivál Színház színpadán az ütőhangszerek világába leshetnek be a gyerekek Bachtól Mennensig, 13 órától pedig egy robotlány különleges kalandjai elevenednek meg az Ann-droid című zenés színházi előadáson.

A legkisebbeket már a Mesés-táncos színpad várja, ahol Benedek Kriszta Kerekítő Tippentője után interaktív bábelőadás, a Mása és a Medve következik, a Szamárfül társulat előadásában pedig Brub, egy zokni, akinek párja nincs című mese követi. Végül pedig a Picuri Muri, majd Szente János táncháza várja a majálisozókat.

Mindeközben a Müpa parkolója ismét kreszpályává változik, ahol a biciklivel vagy rollerrel érkezők is próbára tehetik közlekedési tudásukat. Ugyanakkor a nagyobb járművek kedvelői sem maradnak élmények nélkül, a BKK egy használatban lévő, bejárható busszal települ ki a rendezvényre. A WWF – Élő Duna programja már a környezetvédelem fontosságára hívja majd fel a figyelmet, a Könyvmolyoló keretében pedig meseírók varázsolnak könyves ligetet a Müpa elé.

Fotó: Pályi Zsófia / Müpa

De felépítenek majd egy körhintát, lesz látványosnak ígérkező királyi várjáték, számos fejlesztő foglalkozás és sportlehetőség fedett helyen és a szabadban egyaránt. Szép idő esetén azonban érdemes összecsomagolni a piknikkosarat, és a kerékpárról sem kell lemondani, ha esetleg hajóval érkeznénk. Mert ugye amióta átadták az új kikötőt, már hajóval is érkezhetünk a Müpába, ráadásul a BKK menetrendszerű folyami járatain kerékpárt is szállíthatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek