Múzeumok majálisa: ingyenes programkavalkád 120 múzeummal

  Múzeumok majálisa: ingyenes programkavalkád 120 múzeummal

  Több mint százhúsz múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből május 21. és 22. között a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) kertjében a 22. Múzeumok Majálisára – írja az MTI.

  Fotó: Múzeumok majálisa / FacebookForrás: Travelo

   A Múzeumok Majálisa hagyományosan a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa (ICOM) által meghirdetett nemzetközi múzeumi naphoz csatlakozik, Európa legnagyobb múzeumi rendezvényeként. Az ingyenesen látogatható fesztivál témája idén elsősorban a magyar múzeumi világ és a kert, a zöldterületek megóvása, a környezettudatosság kapcsolatára épül. A majális idei mottója Múzeumok a kertben – kertek és múzeumok lesz, és a környezettudatosságra nemcsak a cím, hanem számos program is figyelmeztet majd.

  A Múzeumkertben több mint százhúsz hazai múzeum mutatja be, milyen változatos anyagot őriz, az MNM pedig számos új programot is kezdeményezett a vendégmúzeumokkal együtt. Ilyen az MNM belső tereit behálózó Műtárgysétány, melyre negyven intézmény küldött tárgyakat, de a vállalkozó kedvű látogatók a Tudássétányon is elindulhatnak, hogy a művészet, az irodalom és a természet témaköreiben tegyenek felfedezéseket.

  A majálisra érkezők fűszer- és gyógynövényeket ültethetnek, mini herbáriumot készíthetnek, Dobó István korát idéző fegyver- és öltözetbemutatón vehetnek részt, valamint a krumplimalac-terelést is kipróbálhatják. Megtekinthetik Farkas Bertalan űrhátizsákját, felülhetnek egy Pannonia motorra, felfedezhetik Kádár János üdülőjét, és számos játékban, fejtörőben, kvízben is próbára tehetik magukat. A Civil negyedben a közönség húsz kulturális, szociális, környezetvédelmi és hagyományőrző szervezet munkájával ismerkedhet meg.

  Mivel az MNM csatlakozott a Bringázz a Pesti Esttel! kampányhoz, a kerékárral érkezőket így ajándék várja majd. Az év múzeuma és Az év kiállítása díjak átadására szombaton kerül sor a Múzeumkert színpadán, amely számos zenei és színházi programnak is helyet ad a hétvége során.

  További részleteket a rendezvény Facebook-oldalán talál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!