Hétvégén fényben és zenében is fürdik a Bartók

  Május 19. és 22. között felpezsdül a Bartók Béla út, amit a zene főutcájává is varázsolnak –tudtuk meg a szervezőktől.

  Az Eleven Tavasz fesztiválon utcai buli és jazz koncertek mellett street art alkotásokkal, köztéri installációkkal és közös virágültetéssel igyekeznek otthonosabbá és élhetőbbé tenni a Bartókot. Húsz helyszínen több mint hatvan kulináris és kulturális élménybe lehet belekóstolni a hétvégén a Bartók Béla Boulevard-on, Buda kedvenc főutcáján. A közösségi programok mellett egyedi ékszerkiállításokkal, galériasétákkal és workshopokkal is készülnek. A gasztronómia rajongóit többek között egy finn pop-up étterem várja, az egyik galériában pedig gyertyafényes jógázás lesz a program.

  iPad segítségével bárki gyakorolhatja az interaktív fényfestést
  Fotó: Bartók Béla Boulevard

  A célegyenesben ráadásul két újabb programmal is bővült a hétvégi programlistája. Jó hír azoknak, akiket megihletett a pécsi Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi sikere, pénteken a pesti rakpartról bárki egyedi képekkel festheti meg a MOME budai campusát. Szombaton a Szent Gellért térnél pedig egy Bartók Béla 3D-s street art portréja kerül az járdára.

  Szombat délelőtt a gyerekek Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjét élvezhetik a Gellért téri Pagonyban, délutántól pedig különböző kórusok, együttesek, szólisták, táncosok lépnek fel a legkülönbözőbb zenei stílusokban a Bartók több pontján. A zene központja a Gárdonyi tér lesz, ott többek közt a Golgota Gospel Kórus és a Jack a kábel zenekar is fellép, este pedig jazz koncertek lesznek. Szombat este utcabulival ér véget az ELEVEN Tavasz. Aki a Feneketlen-tó körül keresne magának zenei élményt, az szombat este hallgassa meg a Tranzitban a Monkey Business Bandet.

  A programok május 19-én 10 órakor kezdődnek; a részletes leírást itt találja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!