Új fákkal bővül a híres keszthelyi Fenyves allé

  Tizenöt új fát ültetett el a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület a Keszthely és Fenékpuszta közötti hat kilométeres út mentén, hogy pótolja a Fenyves allé néven ismert híres fasor hiányzó fáit – írja a kanizsaujsag.hu.
   

  A híres Fenyves allé egy részleteFotó: Keszthelyi Környezetvédő Egyesület / Facebook


  1880 körül Festetics Tasziló kérésére készült itt fasor feketefenyőből, aki feleségének akart örömet szerezni ezzel. Fenékpusztán egyébként ma is láthatók egy kisebb, kevéssé ismert Festecsics-major épületei, innét vezet az út Keszthely városa felé, ahol a hatalmas felújítás előtt álló Festetics-kastély található. Ebből mára több száz példány kiveszett, tehát a most elültetett tizenöt fa mindössze töredéküket pótolja. A Környezetvédő Egyesület már korábban is indított akciót a lakosság körében, arra kérve őket, hogy gyűjtsenek tobozokat, és a magokból neveljenek maguk is facsemetéket. A mostani facsemetéket arborétumból vásárolták, pályázaton nyert több mint egymillió forintból. A Zöldmező utcai általános iskolából tizenkét diák segítette a környezetvédők munkáját.

  Mivel még nagyon sok fa hiányzik a fasorról, az Egyesület továbbra is kéri a lakosságot, hogy támogassa ügyüket facsemeték nevelésével vagy vásárlásával. Ha pedig készen állnak az ültetésre, vegyék fel a kapcsolatot a Környezetvédő Egyesülettel, hogy pontosan meghatározzák az új fa helyét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!