Békebeli, fűben heverészős piknikre készülnek a pécsiek

Május 19. és 21. között rendezik meg Pécsett a Zsolnay Pikniket, ahol koncertekkel, olvasóligettel, jógával, finom falatokkal és ingyenes kölcsön-pokrócokkal várják a piknikezni szeretőket.

Fotó: Zsolnay Piknik / Facebook

Szombaton például a Bóbita Szabadtéri Színpadon fellép Fábián Juli, koncertet ad a Kozma Orsi Quartet, de lesz Jazzkívánságműsor is, amelyen a Sárik Péter Trió Szőke Nikolettával ad elő különböző műfajú dalokat jazz-ben újragondolva. Aztán fellép Frenk zenekara, világzenét csempész a piknikhangulatba a Tárkány Művek, és bemutatkozik a jazz-folk területéről már ismert Dresch Mihály vonós quartettje is. A fesztivál két kiemelt programja a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band koncertje, akik Tompos Kátyával lépnek színpadra. A Zsolnay Piknik ezt a két előadást leszámítva ingyenes.

A piknikhangulathoz Retró könyvvásár és olvasóliget is dukál, amit a Csorba Győző Könyvtár biztosít a látogatóknak. De a PTE Művészeti Kara is megnyitja műtermeit, hogy minél többen megismerhessék az ott zajló munkát. Mindezen túl a szervezők kézműves foglalkozásokkal, elektronikai bütyköldével és gyöngykészítő műhellyel készülnek, a sportosabbak pedig részt vehetnek egy gerilla jóga órán vagy kipróbálhatják a petanque-ot.

A Bóbita Bábszínház Az ördögszántotta hegy című gólyalábas, óriásbábos szabadtéri játékán kiderül, hogy miért szántotta fel az ördög a Villány melletti Szársomlyó hegyet. De a társulat előadásában egy Hamupipő című produkció és a legkisebbekre is gondolva egy csecsemőszínházi előadás is látható lesz. Vasárnap pedig Első puszi címmel tart interaktív zenés bábjátékot Takáts Eszter és Juhász Kristóf. A pécsi Zsolnay Piknik programjairól bővebben itt olvashatnak.

Fotó: Zsolnay Piknik / Facebook

Tavaly közel hatezer látogató vett részt a Zsolnay Pikniken. Akkor sokan felkészülve, fonott kosárral, pléddel és egyéb kellékekkel érkeztek, de a helyszínen idén is ingyenesen lehet majd pokrócot kölcsönözni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek