Elindultak a Dunakanyar első kirándulóhajói

  Elindultak a Dunakanyar első kirándulóhajói

  Az idei szezonban már április 29-től szeptember 30-ig közlekedik a Szentendrei Duna-ágban a Budapest – Visegrád – Esztergom kirándulóhajó járat. Ez nagy előrelépés ahhoz képest, hogy 2010. és 2013. között Szentendre és Visegrád között egyáltalán nem volt menetrend szerinti hajóforgalom, és 2014-től 2016-ig is csak a júliusi és az augusztusi főszezonban, hétvégente működött - írja a Turizmus.com.

  Kirándulástippek egy természetjáró térképésztől

  Berki Zoltán térképész, természetjáró szerint kiváló kirándulóprogram, ha pl. a kilenc óra körül Szentendre – Dömörkapu buszjáratot igénybe véve teljesítjük a Bükkös-patak – Sikáros – Király-völgy – Szőke-forrás-völgy – Dömös útvonalat, majd Dömös műemlék hajóállomásáról a délután öt órakor induló hajóval térünk vissza Szentendrére. De hasonlóan jó kirándulásnak ígérkezik, ha a kilenc vagy tíz órakor induló Szentendre – Pilisszentlászló buszról leszállva a zöld jelzéses Spartacus ösvényen vagy a piros sáv jelzéses Apátkúti-völgyön át túrázunk Visegrádra, és onnan térünk vissza a fél hatkor induló hajóval Szentendrére.

  Mahart PassNave / Facebook

   Hétvégenként pedig már közeledik a Szentendre – Visegrád – Fellegvár – Nagy-Villám – Kis-Villám buszjárat, így a hajókirándulást rövidebb sétákkal, Visegrád környéki időtöltéssel is vegyíthetjük. A kiránduló- és szárnyashajók jegyáraiért ezen az oldalon lehet lapozgatni a digitális prospektust.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!