Mozgójárdán juthatnak fel a turisták a Várba

Mozgójárdán juthatnak fel a turisták a Várba

 

2018 januárjától – a buszok teljes kitiltásának várható időpontjától – talán megvalósulhat az elképzelés, miszerint a busszal érkezők a Palota úton hajthatnának fel a Lovas utca torkolatáig (ahol a hajtűkanyar felett állnak a sorompók), onnan pedig fedett mozgójárdával mehetnének tovább a Dísz-térig - írja a Turizmus.com.

A javaslat alapötlete és az alábbi térkép a buszos fuvarozókat tömörítő NiT Hungary egyesülettől származik. Az ábrán is jelölt hajtűkanyarban elfér egy optimális busz-fordulókör, így annak kialakítása nem járna lényeges környezeti beavatkozással - teszi hozzá a lap.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint ez kulturált, környezetkímélő és irreális anyagi forrást nem igénylő megoldás lehetne, mégpedig olyan, amelyik kapacitásban is képes lenne kiszolgálni az igényeket, ellentétben a jelenlegi tervekben szereplő, Palota úti „liftes" fogadóközponttal - teszi hozzá a lap.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek