Színház nyílik a Tesla tetején

Budapest belvárosában, a Kazinczy utcában nyílik a Tesla Teátrum, amely igazi 21. századi előadásokat ígér, de játszanak majd Örkény darabokat és Csehov egyfelvonásost is.

Az új színház vezetője Vas-Zoltán Iván lesz, aki jó néhány színházi és televíziós vállalkozásnak volt már a vezetője. A Tesla Teátrum színpadán már korábban is mutattak be előadásokat, többek között Elfriede Jelinek Nobel-díjas írónő Rohonc című drámáját. Idén ősztől azonban már több bemutatót és rendszeres előadásokat ígér a nézőknek. Az előadásokban a közönség által ismert vendégművészek és a Rátai Márton színházi műhely tagjai szerepelnek majd - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Pillanatkép az Appassionata próbájárólTesla Teátrum

 Az Elektrotechnikai Múzeum egykori épületének legfelső szintjén kialakított színház repertoárjában szerepel majd Örkény István Pisti a vérzivatarban és Debbie Horsfield Vörös ördögök tragikomédiái, valamint két Csehov egyfelvonásos. A játékrend összeállításában nem voltak műfaji határok, a rendező elsősorban értékes, minőségi drámákat szeretne színpadra vinni a Teslában, amivel minél szélesebb közönségréteget szeretne megszólítani.

A teátrum első előadása Háy Gyula Appassionata című drámája, amelynek bemutatóját április 29-én tartják. A történet középpontjában egy nagy szerelem áll: a disszidált világhírű magyar zongoraművésznő hazatér, hogy a forradalom után börtönbe vetett költő férjét kiszabadítsa. Az új hatalom azonban kegyetlen döntés elé állítja őket: ha feladják morális és művészi elveiket, és hajlandók együttműködni a nemzetközileg elutasított új magyar kormánnyal, a férje szabadon távozhat a börtönből.

"Egy olyan időszakban, amikor inkább bezárnak színházakat, sem minthogy újakat nyitnának, meg kell becsülni az olyan alkotóműhelyeket, mint amilyen a Tesla Teátrum is lehet" - idézi a közlemény Vas-Zoltán Ivánt, aki a szerdai színház-megnyitón folyamatosan épülő repertoárt, kezdetben havi 8-10, a későbbiekben akár jóval több előadást is ígért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek