Hazánk legvirágosabb úti célját keresik

Idén is meghirdetik a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt, ahol ezúttal nemcsak a gondozott virágágyásokban dúskáló falvakra és városokra lehet szavazni, de a legvirágosabb úti célra is.

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta borítja virágba a fél országot: a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig több száz település vesz részt benne, évente közel hárommillió embert mozgat meg. A verseny nemcsak az összefogásra motiválja a helyi közösségek tagjait, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait érdemes következetesen alkalmazni. Utóbbiért, vagyis minden fenntarthatóságot segítő tevékenységért és fejlesztési tervért ráadásul plusz pontot is ad a zsűri a településeknek.

Kaposvári Nagyboldogasszony templomFotó: Wikipedia

 Még a közösségi oldalak is virágba borulnak

Az ENSZ turisztikai szervezete 2017-et a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évévé nyilvánította, amihez a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny is aktívan kapcsolódik. Idén több újítással is készülnek a szervezők. Elindult például a verseny saját közösségi médiaplatformja (itt, és itt), hogy a látványos posztok, a verseny és a pályázók híre minél több emberhez eljussanak. Ezeken a felületeken folyamatosan követni lehet majd, hogy melyik település hol tart a készülésben, milyen kreatív, inspiráló ötleteket vetnek be környezetszépítő munkájuk során, de azt is, hogy hogyan dolgozik a zsűri.

A legvirágosabb úti cél is kerestetik

Szintén újítás, hogy idén a megszokott díjak mellé a Magyar Turisztikai Ügynökség alapított egy újat is: „A legvirágosabb úti cél" kategória jelöltjeire bárki szavazhat majd a verseny Facebook-oldalán. A két fődíjas (egyik város, a másik falu kategóriában) pedig a nemzetközi Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen is jó hírét viszi Magyarországnak: 2017-ben a tavalyi nyertesek, Kaposvár és Tihany vesznek majd részt a megmérettetésen.

Ja, hát így könnyű!Fotó: Nagy Gábor / Indafotó
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek