Szombattól látogatható hazánk legrégibb víztoronya

Szombattól látogatható hazánk legrégibb víztoronya

Április 1-jétől október végéig minden hónap első szombatján ismét megnyitják az építészetileg is különlegességnek számító szegedi víztornyot. Ezeken a napokon 10 és 16 óra között bárkit beengednek előzetes bejelentkezés nélkül, a látogatáshoz előre regisztrálni csak tíz főnél nagyobb csoportoknak kell.

 

Fotó: Szegedtourism.hu

A Szent István téri víztorony a legelső vasbeton víztornyok egyike, évtizedekig szolgált mintaként a későbbi víztoronyépítésben. Ma a legidősebb, működő, vasbetonból készült víztoronynak számít Magyarországon - olvasható a Szegedi Vízmű oldalán. A víztoronyban a szikvíz készítésével kapcsolatos kiállításokat, festményeket, rajzokat és fotókat lehet megnézni, a torony kilátószintjén pedig Szeged panorámájában gyönyörködhetünk.

A víztoronyba a felnőtt belépő 610 forint, a diák és a nyugdíjas jegy 400 forint, 6 év alatti gyerekeknek pedig ingyenes. Ugyanakkor a Szegedi Vízmű Zrt. által évente 2 alkalommal megrendezett nyílt napi rendezvényén, a pénteki napokon a torony továbbra is ingyenesen, szombaton és vasárnap pedig egységesen 220 forintos belépőjeggyel látogatható. Jegyeket a szegedi Tourinform Dugonics téri és Széchenyi téri irodáiban, vagy nyitva tartási idő alatt a víztoronyban lehet vásárolni. Minderről bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek