Tojáslabirintussal várja a húsvétozókat a szentendrei skanzen

  De locsolóbállal, házról házra járó komatállal és bárány-szépségversennyel is készül a szentendrei skanzen április 16-án és 17-én. A régi, falusi húsvétokat felidéző programokat az idén hat állomásos felfedező túra gazdagítja a tojáslabirintusban.

  Fotó: Szentendrei skanzen

  Vasárnap húsvéti készülődéssel várják a látogatókat, hétfőn pedig többek között a jól ismert vizes szokással és zöldág-járással elevenítik fel a húsvéti ünnepkör hagyományait a szentendrei skanzenben. A gyerekeket bábszínház, mesemondó, gólyalábasok szórakoztatják, énekel majd Szalóki Ági és Bognár Szilvia, ott lesz a Makám Együttes és a világzenét játszó Napra is. A tojáspatkolás mellett játék- és ékszerkészítéssel készülnek a szervezők, de segítenek majd a locsolóvers faragásban is. A Dusnoki szélmalom mellett pedig egy körhinta kínálgatja majd székeit.

  Hétfőn persze megint lesz sikoltozós locsolkodás vödörrel, de állítólag nem a vendégek nyakába fog zúdulni a hideg víz. Hanem a Lajta táncegyüttes fiataljai utaztatják vissza a látogatókat az időben, akik tojást festenek, ünnepi ételeket és szagos vizet készítenek, és komatállal szomszédolnak. Hétfőn pedig jól megkergetik a vödörrel a lányokat, majd locsolóbálban vigadnak. Idén a programok tojás-labirintussal is kiegészülnek, amelynek hat állomásos felfedező túraútvonalát az 5600 négyzetméteres római kori villában, a Villa Rusticában kell majd keresni. A tájegységként változó programokról bővebben itt olvashatnak.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Kiállítással ünnepel az 50 éves szentendrei Skanzen - 2017.04.06.
  A rendhagyó tárlaton személyes történeteket ismerhetünk meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!