Izgalmas helyszínek és felolvasások az Irodalom éjszakáján

Izgalmas helyszínek és felolvasások az Irodalom éjszakáján

Budapest kevéssé ismert helyszínein hallgathat felolvasásokat az, aki március 30-án az éjszakáját, de legalábbis az estéjét az irodalomnak áldozza.

 

Olvasni bárhol, bármikor lehet. Sőt, ajánlott. Itt éppen Tim Peake űrhajós olvassa Gagarin önéletrajzát az űrállomáson lebegve 55 évvel azután, hogy Gagarin történetének közismert része megkezdődött. Az autogrammal ellátott példány 1991-ben repült először az űrbe egy brit asztronautával, Helen SharmannalFotó: ESA / eyevine / Northfoto



Este 19 és 23 óra között tartanak ingyenes felolvasásokat az 5. és a 9. kerületben, melyek előzetes regisztrációt sem igényelnek. Minden helyszínen egy-egy színész olvassa fel egy szerző művének egy részletét. A Bálnától a MOME design gipszöntő műhelyén és a Congregatio Jesún át a Veres Pálné Gimnáziumig többek között Luigi Pirandello, Roald Dahl, Lídia Jorge és Murakami Haruki műveiből hallhatnak az érdeklődők, mások mellett Bán János, Fullajtár Andrea, Ujlaki Dénes és Nagy Ervin tolmácsolásában. Az egyes felolvasások félórásak, utolsó felolvasási ciklus 22:30-kor kezdődik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek