Így emlékeztek meg a Föld órájáról a világban

  Így emlékeztek meg a Föld órájáról a világban

  A Föld óráját minden évben március 25-én tartjuk. A világméretű akcióban részt vevő városokban egy órára lekapcsolják a világítást, hogy felhívják a közvélemény figyelmét a Földet fenyegető éghajlatváltozás veszélyeire. Nézzük meg az MTI képein, hogyan emlékeztek erre szerte a világban.

  Budapest a Föld órája alatt, a János-hegyi kilátótól
  Galéria: Föld órája 2017
  (Fotó: WWF Hungary / Facebook)

  Tegnap helyi idő szerint este fél kilenc és fél tíz között több nagyvárosban is lekapcsolták a díszkivilágítást.

  A Természetvédelmi Világalap (WWF) 2007-ben indult kezdeményezése mára a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtte ki magát, amely 2,4 milliárd embert ér el világszerte. Tavaly százhetvennyolc ország vett részt a mozgalomban, amely az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére kívánja ráirányítani a figyelmet, illetve azokra a természeti értékekre, amelyek megóvásán az emberiség túlélése múlhat.

  Az idén minden eddiginél több, száznyolcvannégy ország csatlakozott a kezdeményezéshez. Oroszországban és Argentínában ezúttal a tengerek védelmére helyezték a hangsúlyt, Brazíliában a kiemelten fontos természeti értékek védelme mellett álltak ki, míg Dél-Afrikában a megújuló energiák fontosságának adtak hangot, Kínában pedig a fenntartható életmód került előtérbe.

  Az elmúlt tíz évben az éghajlatváltozás még komolyabb mértéket öltött: 2016 a legforróbb év volt az átlaghőmérsékletet tekintve, a jégtakaró a sarkvidéken az eddigi legkisebbre zsugorodott és melegrekord dőlt meg a világ számos pontján.

  A Madárfészeknek nevezett pekingi Nemzeti Stadion a Föld órája nevű akció idején 2017. március 25-én. Galériáért kattintson!
  Galéria: Föld órája 2017
  (Fotó: Vu Hong / MTI / EPA)

  A WWF Magyarország mindenkit arra szólít, hogy valódi tettekkel járuljon hozzá a világméretű mozgalom hatásához – nem csupán a Föld órája alatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!