Idén az ötcsillagos Kék Hullám zászlós strandok számítanak a legjobbnak Balatonon

Idén az ötcsillagos Kék Hullám zászlós strandok számítanak a legjobbnak Balatonon

Finomítják a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszert, ezentúl a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett ötfokozatú skálán értékelik - döntött a Balatoni Szövetség szerdai közgyűlésén Hévízen.

Ez azt jelenti, hogy az idén már a zászlókon egytől öt csillagig jelzik a strandok színvonala közti különbséget. De újabb változás, hogy az idén nem minősítik külön kategóriában a szabad-, illetve a fizetős strandokat, mivel sok szabadstrand szolgáltatásai felveszik a versenyt a fizetősekkel. Különdíjat az idén a leginkább családbarát, illetve kerékpárosbarát, továbbá a legsportosabb strandok kaphatnak, amely rangot kétévente lehet elnyerni.

Tavaly ezek a strandok kaptak maximum 3 csillagos Kék Hullám zászlótFotó: Balatoni Szövetség

A szövetség közgyűlésén hatékonynak ítélték a tavalyi balatoni szúnyoggyérítést, amelyre a kellő fedezetet időben összeadták az önkormányzatok. Az idei gyérítést hasonlóan az elmúlt évihez, részben a balatoni önkormányzatok, részben (a főszezon idején) a katasztrófavédelem fogja elvégeztetni. A legfrissebb szakértői jelentés szerint egyelőre nem indokolt a beavatkozás.

A közgyűlésen Balaton-díj elismerésben részesítették a Balatoni Hajózási Zrt.-t, a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságát, valamint a Balaton Világörökségéért Alapítványt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek