Újra látogatható a Kemenes Vulkánpark

  Ismét kinyitott Celldömölkön a Kemenes Vulkánpark, amely Magyarország egyetlen, vulkánokat bemutató kiállításának is otthont ad – írja az MTI.

  A park egyedülálló kiállításanyaga interaktív és hagyományos múzeumi eszközökkel szeretteti meg az érdeklődőkkel a természettudományok világát.

  A kiállítás igyekszik minden korosztály számára közérthetően mesélni a Földön zajló vulkáni tevékenységekről, sőt más égitestek tűzhányó-tevékenységéről is.

  A látogatók kipróbálhatnak például egy gejzírkitörés-szimulátort és egy földrengés-szimulátort, de akár magukra ölthetik a vulkanológusok felszerelését is. A Naprendszer-terem bemutatja a különböző megfigyelési eszközöket, űrszondákat, sőt lehetőségük van a látogatóknak arra is, hogy virtuálisan leszálljanak egy másik, vulkanikus égitest felszínére egy érintőképernyős kiállítási eszköz segítségével.

  A vulkáni működésekről kapott ismereteket egy Vulkánmozi-terem egészíti ki, ahol negyedórás kisfilm mutatja be a tűzhányók változatos világát, és a hozzájuk kapcsolódó veszélyeket.

  A kiállítás utolsó szakaszában a Kárpát-medence meghökkentően színes vulkáni múltja tárul elénk, kiemelve a térség nevezetességét, az 5 és fél millió éves bazaltvulkánt, a Ság hegyet. A Vulkánpark kínálata 2016-ban Eötvös Loránd fizikus Ság hegyen zajló kutatásairól, valamint világhírű találmányáról, a torziós ingáról szóló időszaki kiállítással bővült.

  Könnyedén összeköthetünk tavasszal egy kirándulást a tanulássalFotó: Kemenes Vulkánpark / Facebook


  Idén négy téma - a botanika, a geológia, a bányászat és a borászat - köré épülő, vezetett Ság hegyi túrákra is jelentkezhetnek az érdeklődők, és múzeumpedagógiai foglalkozások is zajlanak majd az intézmény falai között. A Vulkánpark március 15-én is nyitva tart.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!