Olyan hímes lesz az Ország Tojása, hogy csak jövő húsvétkor láthatjuk

  Olyan hímes lesz az Ország Tojása, hogy csak jövő húsvétkor láthatjuk

  Nagy bejelentést tett Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az Ország Tojását. A különleges hímestojás tervezése évek óta tart, sok különböző technikával lesz díszítve - írja a Turizmus Online.

  Ez csak egy a sok gyönyörű munkája közül. Mindenesetre ha valakihez, hát Zsigóné Katihoz mindenképp érdemes locsolkodni menni, és erre is buzdít mindenkitFotó: Zsigóné Kati Facebook

   

  "Az Ország Tojásán megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat. Az elkészítésénél sok technikát fogok alkalmazni, a világon egyedülálló alkotás lesz, értéke milliókban lesz mérhető, de szeretném, ha nem ezé, hanem a mondanivalójáé lenne a főszerep. Így szeretném gazdagítani Magyarország kincseit, művészi értékeit. Ennél többet most még nem árulhatok el róla" - mondta Zsigóné Kati.

  A Dubajban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé, Európában pedig a legjobbnak választott Zsigóné Kati közel húsz technikával több mint háromszáz fajta hímestojást készít, és nyolc művészeti ágban remekel, így kecskeméti lakása felér egy igazi múzeummal. Egész évben látogatják külföldiek és magyarok egyaránt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!