Olcsóbb belépőkkel ünnepel a kétéves Agóra

Kétéves lett a debreceni tudományos élményközpont, ezért február 11-én, szombaton különleges programokkal és kedvezményes belépőjeggyel várja a látogatóit.

  

Leonar3Do programFotó: Agóra Tudományos Élményközpont

A gyerekek többek között új elektronikus kütyüket készíthetnek a littleBits készletekkel, kipróbálhatják Rátai Dániel ismert találmányát, a Leonar3Dot, játékos kísérletekben vehetnek részt, vagy megvizsgálhatnak majd szabad szemmel egyébként nem látható vízi élőlényeket. A Csillagászati bázison aztán kiderül, felismerik-e az éjszakai égbolton a Nagy Göncölt, az Oroszlánt vagy a Hattyút, de készíthetnek Naprendszer-makettet is.

A green box segítségével bárki felülhet egy űrsiklóra, miközben azt is megtudhatják, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg, vagy hogy megszelídíthető-e egyáltalán a tűztornádó. A tudományos élményközpont ezen a napon kedvezményes jeggyel látogatható. A szülinapi belépő ára gyerekeknek és felnőtteknek egységesen 900 Ft/fő.

 

Hidrobiológiai foglalkozás közbenFotó: Agóra Tudományos Élményközpont

Februárban több külső helyszínen is ott lesz az Agóra Tudományos Élményközpont csapata. A Csapó utcai bevásárlóközpontban például az Űrkaland a Fórumban című program keretein belül február 1. és 19. között minden nap 17 és 18 órakor Agóra űrfizika show kezdődik, amelyből kiderül, miért fő meg az étel hamarabb a kuktában, mi történne az emberrel az űrben védőruha nélkül, és hogyan viselkednek az űrben, az extrém hidegben a különböző anyagok.

Most hétvégén, február 4-én és 5-én, a Kölcsey Központban, a Science NO Fiction 2.0 Tudományfesztiválon, az élményközpont bázisán megismerkedhetnek a látogatók a háromdimenziós tervezéssel, kipróbálhatják az Agóra – logikai feladványokat, kirakókat és útvesztőket rejtő – bűvös asztalát, vagy megfejthetik az ördöglakatok titkát.

Agóra Tudományos Élményközpont
Cím: Debreceni Egyetem, Botanikus Kert (Bejárat a Móricz Zsigmond út felől)
Nyitva tartás: keddtől péntekig 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig
Az élményközpont interaktív terében több mint negyven, valamilyen tudományos jelenséghez kapcsolódó játék próbálható ki, de ismeretterjesztő előadásokat és kísérleti bemutatókat is tartanak hétköznapokon 14, 15, 16 és 17 órakor kezdettel, hétvégén 11-től 17 óráig óránkénti indulással. Bővebben az Agóra programjairól itt.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek