Megnyílt az ország második 4DX mozija

Megnyílt az ország második 4DX mozija

A Cinema City a Westend után most Győrben nyitott olyan termet, ahol mozgó ülések, fényeffektek, illatok, valamint víz- és levegőbefúvás dobják fel a látványfilmeket - írja a Hvg.hu.

A 300 millió forintos beruházásnak köszönhetően a teremben egy előadás alatt 128 néző részesülhet a film környezeti hatásait kiemelő egyedülálló effektusokban. A 4DX a világ jelenlegi legmodernebb mozi-technológiája. Különlegessége, hogy mozgó ülésekkel, fényeffektekkel, illatokkal, buborékokkal, víz- és levegőbefújással operál, melyeket összehangolnak a filmben szereplő környezeti hatásokkal. A székek a filmjelenetekben is tapasztalható mozgást keltik életre három tengelyen, képesek oldalirányú mozgásra, emelkedésre, előre és hátra dőlésre. A székekbe épített elektronika a láb és a hát csiklandozását is lehetővé teszik, a légmozgás és a vízpermet a váratlanságával okozhat meglepő pillanatokat a vetítés alatt.

Az első heti műsorban az xXx – Újra akcióban, a Kaptár – Az utolsó fejezet 3D-s változata szól a kiemelten akciót kedvelő nézőknek, míg hétvégén a Vaiana 3D vetítéseire várják a Disney animációt kedvelő gyerekes családokat.

A Cinema City az idén ünnepli magyarországi működésének 20. évfordulóját, miután a kelet-közép-európai régióban Budapesten nyitotta meg az első moziját 1997-ben, azóta a főváros 5 pontján 68, az ország 13 megyeszékhelyén összesen 89 mozi termet működtet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek