Petíció indult a Naplás-tavi koripályáért

Petíció indult a Naplás-tavi koripályáért

Aláírásgyűjtés kezdődött annak érdekében, hogy ne csak tilosban, hanem hivatalosan is lehessen korcsolyázni Budapest legnagyobb állóvizén, a Naplás-tavon - írja a Rákosvidék portál.

Fotó: Rákosmente/ Facebook

 Január első munkanapján a lap egy délelőtti bejegyzésében hívta fel a figyelmet arra, hogy tilos a Naplás-tó jegére lépni, és aki ezt a figyelmeztetés ellenére megteszi, az nemcsak testi épségével játszik, de pénzbírságra is számíthat. Ha ugyanis valaki nem tartja be a Rákosmenti Mezőőr Szolgálat munkatársainak figyelmeztetését, az szabálysértésnek minősül, és 5-től 50 ezer forintig terjedő büntetés megfizetésére kötelezhetik.

A hír gyorsan szárnyra kelt, majd néhány órával később a kerületi online lap főszerkesztője a hozzájuk beérkező olvasói levelek és fotók hatására - melyben sokan fájlalják, hogy az elmúlt évektől eltérően az idei évtől büntetik a befagyott tó jegére lépést - egy petíciót fogalmazott meg azért, hogy legyen ellenőrzött korcsolyázó tó a Naplás.

Néhány éve az Urbanista blog is írt arról, hogy a tó amint befagy, a környék megtelik korizókkal, akik annak ellenére is ezt a helyet választják korcsolyázásra, hogy többnyire tisztában vannak azzal, megbüntethetik ezért őket. Vagyis igény van a szabadtéri korcsolyázásra, és most már egy petíció is elindult annak érdekében, hogy az illetékesek, a döntéshozók ellenőrzött korcsolyázó tóvá varázsolják a Naplás-tavat - fogalmaz bejegyzésében a Rákosvidék.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek