Öt kényeztető program a két ünnep között

Mozi, sétahajó, meditáció, gyógyfürdőzés, luxus wellness - nyugiprogramok a két ünnep közé, hogy könnyebben induljon az újév.

A két ünnep között nem csak a karácsonyt, de az év végi hajtást is jól esik kipihenni. Ezért a passzív pihenés jegyében szilveszterig öt lazulós programra invitáljuk.

Mozivászon hat emelet magasságban: IMAX

Ez már az ára miatt sem egy átlagos mozis program. Ez az a fajta filmnézés, amikor nyugodtan bevallhatjuk, hogy nem a mű mondanivalója az elsődleges. Tény, hogy az IMAX mozik nem a Keresztapa-szága megnézésére lettek kitalálva; ez egy igazi tátott szájjal, vicces 3D-s szemüvegben nézős, popcornevős program. Egész estés és rajzfilmek közül választhatunk, és ha egy igazi álmélkodós programra vágyunk, mindenképpen egy szuperlátványos természetfilmre üljünk be, és hagyjuk magunkat elvarázsolni egy szafarizó vagy tenger alatti búvárkaland erejéig.

Popcornevős, lazulós program: hagyjuk magukat elvarázsolni Galéria: Öt kényeztető program a két ünnep közöttFotó: IMAX Facebook

Persze azoknak is jó választás az IMAX, akiket legjobban az akciófilmek kapcsolnak ki, mert csetepatés filmeket is műsoron tartanak. Az IMAX 3D technológiája különleges: a jobb és bal szemünk nem ugyanazt a képet kapja, és két külön projektorról vetítik a filmet. A mozivászon 24 méter széles és 18 méter magas, a mozi pedig igen frappánsan azzal népszerűsíti magát, hogy ez hat egymás hátára állított elefánt magasságának felel meg. Azt márpedig látni kell.

Hasznos infók

A 3D-s szemüveg darabja 290 forint.
Egy jegy ára 1620-tól 2360 forintig; egy 4 fős családi jegy ára 4720-tól 8000 forintig alakul.
IMAX mozi a Cinema City Arénában üzemel.

Szupernyugis: sétahajózás

Tekintve, hogy az itthon kínálkozó hajókirándulások nem kecsegtetnek zúgókkal és vad hullámokkal, a sétahajózás során tényleg csak annyi a dolgunk, hogy ücsörögjünk és nézelődjünk. Kellemes program, és érdekessége, hogy hajókázva egy egészen más arcát fogja mutatni nekünk a város, néhány órára turistának érezhetjük magunkat akár a saját városunkban is.

Kevés ennél nyugisabb program van Galéria: Öt kényeztető program a két ünnep közöttFotó: Mahart PassNave

Praktikus tanács, hogy csak olyan emberrel szálljunk vízre, aki nem túlmozgásos, és értékeli a nézelődős semmittevést. A Mahart egyórás Duna Corso járatot kínál, január eleje és március között pedig szünetelteti a járatait, úgyhogy decemberben még pont elcsíphető ez a program. Több más cég is kínál sétahajózást, speciális kínálatokkal is. Télen például a Mahart nem indít járatot Visegrádra, de működik olyan cég is, akik kisbuszos transzferrel vállalják az utaztatást Budapestről Visegrádig, és ott, a Duna-kanyarban kerül sor a hajókázásra. Náluk Szerelemhajó néven találtunk romantikus pezsgős vacsorát is kettesben, saját személyzettel, közel 50 ezer forintért.

Már pár ezer forintból vízre szállhatunk

Egy-másfél órás sétahajó jegyek 2390 forinttól. Hajókázást zenével, vacsorával 9000 forinttól, szilveszteri jegyet 29 990 forintért találtunk (per fő). További infók itt.

Egész évben hasznunkra lehet: közös meditáció

Ennél passzívabb program már tényleg csak az, ha otthon maradunk. Fontos, hogy mi most nem a jógára gondolunk (amely gyakran megerőltető), hanem kifejezetten a meditálásra. A befelé figyelés persze klasszikusan nem egy közösségi program, de valljuk be, a legtöbbünknek elkél némi segítség ahhoz, hogy egy kis időre megszabadítsuk fejünket a cikázó gondolatoktól.

A karácsony és az év vége ideális esetben éppen erre lehetne jó: lecsillapodni, elbúcsúzni az óévtől és üdvözölni a következőt. Nem várt ajándékokat hozhatnak a meditációk, ha elménket többé-kevésbé sikerül lecsillapítani, olyan dolgok válhatnak világossá számunkra, amik már régóta nem hagytak nyugodni minket, de a napi hajtásban mindig hátrasoroltuk őket. Nem utolsó szempont, hogy segít pozitívabban hozzáállni a dolgainkhoz.

Az egyik legjobb dolog, amit tehetünk a stressz ellen: meditáció Galéria: Öt kényeztető program a két ünnep közöttFotó: Asram Jógaközpont

Ma már sok olyan központ működik országszerte, ahol részt vehetünk közös meditációkon, művelődési és közösségi házakban is szoktak ilyen programot szervezni. 30, 60 és 90 perces meditációkat is találtunk, a két fő irányzat pedig az indiai-védikus és a tibeti buddhista.

Hol, mennyiért?

Ingyenes vagy legfeljebb 2000 forint körüli program.
- Sivananda Központ (Bp. II. kerület)
- Asram Jóga és Meditációs Központ (Bp. II. kerület)
- Élj harmóniában Jógastúdió (Bp. VI. kerület)
- Aum Jógaközpont (Bp. VII. és VIII. kerület)
- Transzcendentális Meditáció (Tatabánya, Győr)
- Transzcendentális Meditáció (Pécs)

Vízi lazulás: Rudas fürdő

Hogy lehetne teljes ez az összeállítás vizes program nélkül? Ha valóban nyugira, feltöltődésre és vízre vágyunk, ajánlott nem egy csúszdás-visongós víziparkot választanunk. Legyen a célunk a gyógyvíz, és merüljünk benne nyakig azzal büszkén, hiszen ha valamiben jók vagyunk, gyógyfürdőkben bizonyára.

A Rudas medencéiben összesen 21 forrás vize keveredik, a legmelegebb vizű medencéje pedig 42 fokos Galéria: Öt kényeztető program a két ünnep közöttFotó: vakegér / Indafotó

Széchenyi, Gellért, Lukács, melyiket szeressük a két ünnep között? A választásunk most a Rudasra esett, mégpedig azért, mert a témánk a totális lelazulás, ez a fürdő pedig Budapest legmelegebb vizű létesítménye, kigőzöl belőlünk minden stresszt és rossz hangulatot. A Rudas medencéiben összesen 21 forrás vize keveredik, a legmelegebb vizű medencéje pedig 42 (!) fokos, de ebben a fürdőben még az úszómedence vize is 29 fokos. (Nagyon szerethető a komótos mellúszóknak fenntartott külön sáv.)

Árak és tudnivalók

Belépő hétköznap 3200 forint, hétvégén 3500 forint.
Kombinált termál és uszoda jegy hétköznap 3900 forint, 4200 forint.
Délelőtti jegy 12 óráig: 2500 forint.
Éjszakai jegy pénteken és szombaton 4600 forint.
A látogatási rend speciális: hétvégeken koedukált és fürdőruhás, kedden tartanak női napot, a többi hétköznapon pedig csak férfiak látogathatják.
További infó itt.

A csúcs: day spa

Ez a csúcsok csúcsa kényeztetés fronton, az aromaolajok, pakolások és fürdősók illatos, bódító világa. Beszámolók szerint olyan, mintha nyomnánk egy restart gombot magunkon. Minden eleme arra lett kitalálva, hogy a lehető legtökéletesebben ellazuljunk és feltöltődjünk, egyedül és párosan is jobbnál jobb kínálatokat találunk.

Alapeleme a fürdő és a masszázs, de kérhetünk teljes testradírozást, Holt-tengeri iszappakolást, a legkülönfélébb masszázsokat a mézestől a csokoládéson át a testünk teljes beolajozásáig. A célirányosan tisztulni vágyók gyógyteázós, nyirokmasszázsos; hedonisták boros vagy pezsgős rituálék között választhatnak. Egzotikusan hangzó szeánszokat is kipróbálhatunk a hawaiitól a thaion át a balinézig, egészen a luxus kategóriáig, amikor a pakolás aranyport tartalmaz, és aranypelyhes pezsgőt kortyolhatunk hozzá.

A day spa-kínálatok egyik izgalmas eljárása, amelynek során vörös selyem lepellel fedik be a testet, és tikfából készült masszázsfával végeznek intenzív izomstimuláló masszázst. A cél a test energiaáramlásának helyrehozása, áramlik a csí, a testi-lelki megújulás élményével léphetünk ki a spából.

Megérdemeljük! Galéria: Öt kényeztető program a két ünnep közöttFotó: Photobank / Northfoto

A day spák egyetlen komoly hibája a beszámolók szerint, hogy igen gyorsan eltelik az a néhány óra. Viszonylag költséges mulatság, pároknak 240 perc akár 99.500 forintba is kerülhet, ezek már arcfiatalító kezelést, luxusmanikűrt, -pedikűrt, többféle italt és egy könnyű sushizást is tartalmazhatnak.

Hol, mennyiért?

Az árak 10 000 forinttól indulnak (egy 90 perces szeánszért), Velencén pedig már 15 000 forintért kínálnak 120 perces programot 2 fő részére.
- Magnolia Day Spa (Bp., V. kerület)
- 5 Elements Spa (Bp., I. és V. kerület)
- Mandala Day Spa (Bp., XIII. kerület)
- Vanilla Day Spa (Bp., III. kerület)
- Aquaworld (Bp., Káposztásmegyer)
- Velence Resort & Spa (Velence)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek