Színekkel egyszerűsítette a MÁV a menetrendes Google Térképét

  Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színekkel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben.

  Október óta lehet elérni a teljes magyar vasúti menetrendet a Google Térképen, ami azóta újabb elemekkel bővült. Az új fejlesztés elsősorban az elővárosi vonatok utasai számára teszi könnyebbé a tervezést: számos járat már külön színekkel és viszonylatjelzésekkel látható a Google Mapsben. Az S betűvel jelzett személyvonatokat világoskékkel, a G jelű, gyorsított személyvonatokat világoszölddel, a Z jelű, zónázó vonatokat okkersárgával, az X jelű, expresszvonatokat pedig fehérrel jelzi a rendszer.

  A MÁV-Start évek óta alkalmazza a viszonylatjeleket, a Vonatinfón, az állomások területén elhelyezett kijelzőkön, az elővárosi közlekedésben leginkább érintett Flirt-vonatok fedélzeti tájékoztatási képernyőin, és az állomási hangos utastájékoztatásban. A vasúti menetrenddel kibővült Google Térkép app elérhető Androidon és iOS-en, illetve a maps.google.hu weboldalon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!