Színekkel egyszerűsítette a MÁV a menetrendes Google Térképét

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színekkel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben.

Október óta lehet elérni a teljes magyar vasúti menetrendet a Google Térképen, ami azóta újabb elemekkel bővült. Az új fejlesztés elsősorban az elővárosi vonatok utasai számára teszi könnyebbé a tervezést: számos járat már külön színekkel és viszonylatjelzésekkel látható a Google Mapsben. Az S betűvel jelzett személyvonatokat világoskékkel, a G jelű, gyorsított személyvonatokat világoszölddel, a Z jelű, zónázó vonatokat okkersárgával, az X jelű, expresszvonatokat pedig fehérrel jelzi a rendszer.

A MÁV-Start évek óta alkalmazza a viszonylatjeleket, a Vonatinfón, az állomások területén elhelyezett kijelzőkön, az elővárosi közlekedésben leginkább érintett Flirt-vonatok fedélzeti tájékoztatási képernyőin, és az állomási hangos utastájékoztatásban. A vasúti menetrenddel kibővült Google Térkép app elérhető Androidon és iOS-en, illetve a maps.google.hu weboldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek