Felújítják a 10 éve üresen álló bodajki kastélyt

Felújítják a 10 éve üresen álló bodajki kastélyt.

A bodajki Hochburg-Lamberg Kastély a jelenlegi siralmas állapota ellenére hozzáértő kezek segítségével menthető, mert statikailag még ép. A kastély december 19-én a WHB Cégcsoporthoz került. Az új tulajdonos a szakmai kihívás mellett az észszerű értékteremtés miatt döntött a felvásárlás mellett - írja a Turizmus Online.

A bodajki Hochburg-Lamberg Kastély egy közepes méretű épület, a klasszicista magyar építészet egyik jeles alkotása. Az 1830-as években épült kastély a II. világháború során megrongálódott, majd a lakosság teljesen kifosztotta, csak a falai álltak.

Hosszas előkészületek után 1962-ben új tetőzet készült, majd 1964-65-ben az Országos Műemléki Felügyelőség tervezésében és kivitelezésében turistaszállóvá alakították. Az 1990-es évek elejéig működött turistaszállóként, majd 2007-ben az önkormányzat eladta, azóta üresen áll.

Fotó: Civertan Grafik / Wikipedia

A hamarosan induló felújítás után a kastély nemcsak turisztikai látványosság lesz, de az új tulajdonos tervei szerint akár vadászati és művészeti kiállításoknak is helyet adhat majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek