13 eurós ünnepi jegyet árul Budapest és Bécs között a MÁV

  13 eurós ünnepi jegyet árul Budapest és Bécs között a MÁV

   

   Az ünnepi időszakban több tízezren térnek haza külföldről a szeretteikhez, hogy együtt töltsék a karácsonyt. A MÁV-START ezt kedvezményes árú nemzetközi vonatjegyekkel igyekszik segíteni - olvasható a vasúttársaság közleményében.

  Az év végi időszakban körülbelül ötvenezren látogatnak haza az ünnepek idejére, főként Ausztriából és Németországból. Sok külföldön élő magyar munkavállaló és a diák ilyenkor a gyors railjet vonatokat, vagy a Berlin, Drezda, München és Zürich felől közlekedő hálókocsis éjszakai vonatokat választja. Az ezen a héten kezdődő téli értékesítési szezonban pedig több ezer kedvezményes jegyet kínál a magyar, a német és az osztrák vasúttársaság Németországból és Ausztriából Budapestre.

   

  A bécsi RathausplatzFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

   Így már azok is választhatnak a kedvezményes árú jegyekből, akik az országhatárainkon kívül töltenék a karácsonyt vagy külföldön élő családtagjaikat látogatnák meg. Budapestről az osztrák fővárosba tartó EuroCity vonatokra már 13 eurótól lehet nagy számban jegyet váltani, a Székelyföldre utazóknak pedig 19 euróért is kínál jegyet a MÁV-START a Hargita IC járatra vagy a Corona nevű hálókocsis éjszakai vonatra.

  Ha kirándulójegyet ajándékozna

  Akkor nézzen körül a vasúttársaság 500, 1000, 2000 és 5000 forintos címletekben kapható ajándékutalványai között (ezek a megyeszékhelyek vasútállomásain, Szombathelyen pedig a menetjegyirodában kaphatók). Ezekkel belföldi és nemzetközi menetjegyet is lehet venni, pl. 9 euróért juthat egy szlovéniai jegyért, Prágába és Krakkóba pedig 19 euróért lehet utazni.

  Naponta több vonatot is indítanak Budapestről a Kárpátok vagy az Alpok hófödte csúcsaihoz. A szlovák és a magyar vasúttársaság közös ajánlata révén a tátrai fogaskerekűre, a tátrai villamosra és az odáig közlekedő InterCity vonatokra közös jegy váltható, így egy olcsóbb kirándulójeggyel egészen Tátralomnicig vagy a Csorba-tóig lehet utazni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!