Összedobták a pénzt egy strandlépcsőre a velencefürdőiek

Nem kapták vissza megígért lépcsőjüket, ezért összedobták a rávalót, és csináltattak egyet maguknak. A helyieknek köszönhetően újra két lépcső vezet a vízbe a velencefürdői szabadstrandon.

Néhány hete írtunk a Travelón a velencefürdői szabadstrand kálváriájáról, amelyet májusban még teljesen meg akartak szüntetni, majd a mellette fekvő fizetős strand üzemeltetője júniusban - a helyiek tiltakozásának eredményeként - egy ficaknyi területet mégiscsak visszaadott az általa leválasztott területből. Igaz, ezt az egyetlen lépcsővel meghagyott kis ficakot is körbekerítette.

 

A fizetős strandon még a legnagyobb kánikulában is jóval kevesebben vannak, mint a szabad partszakaszonFotó: Bódi Károly / Travelo

"A szabadstrandra sokan járnak, így megígérték azt is, hogy visszakapjuk a második lépcsőt is. De csak egyet hagytak meg nekünk, ami jóval keskenyebb, és egyszerre csak egy irányban használható"– utalt akkor a Travelo szerkesztőségét megkereső olvasónk arra a lépcsőre, amely korábban a szabadstrandé volt, ám a terület leválasztása után a fizetős részre került. A polgármester akkor megígérte a helyieknek, hogy rövid időn belül visszakapják, és továbbra is két lépcső lesz a strandon.

"Ezt az ígéretét azonban a mai napig nem teljesítette. A nyár folyamán naponta történtek sorozatos balesetek, mert az egyetlen keskeny lépcső túl volt terhelve, és a lökdösődés által sokan komoly vágásos sérülést szenvedtek" - írta szerkesztőségünkbe érkezett levelében Bódi Károly, aki augusztus elején néhány velencefürdői nyaralótulajdonossal együtt a parton egy új lépcsőre kezdett gyűjteni.

 

Fotó: Bódi Károly / Travelo

Százötvenezer forintért csináltattak egy szélesebb, stabilabb, gyerekkorláttal is ellátott lépcsőt. Ez az összeg a településen élők, a helyi nyaralótulajdonosok, összesen 165 önkéntes adakozó 500 vagy egy-két ezer forintos hozzájárulásából gyűlt össze. A lépcső néhány nap alatt elkészült, augusztus 14-én pedig át is adták a strandolóknak.

"Ez nem csak egy lépcső. Ez a mi lépcsőnk. Ez az esemény is bizonyítja, hogy mennyire ragaszkodunk a mi kis nomád strandunkhoz"- fogalmazott Bódi Károly, aki a helyiekkel együtt mindent elkövet azért, hogy szabadstrandjukat az elkövetkező években is ingyen és teljes hosszúságában használhassák, ahogy az elmúlt negyven évben is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek