Kétszáz vitéz harcol hamarosan Eger belvárosában

  Kétszáz vitéz harcol hamarosan Eger belvárosában

  Augusztus 12-14. között immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivált az Egri Várban.

  A Dobó István Vármúzeumban rendhagyó kurátori tárlatvezetések, a Kazamata újonnan felújított járataiban fáklyás kalandozás várható, és egy magyar vadászrepülőgép pilótával is lehet majd találkozni egy kiállítás kapcsán.

  A hagyományőrző csapatok táborában életképek és mesterségek bemutatói teszik még élőbbé a fesztivált. A keresztények táborában a tábori lelkész, a borbély, a csiszár, a füvesasszony és egy hadmérnök mutatja be a 16. századi emberek mindennapi tevékenységeit és a mesterségeiket, míg a török táborba tévedő gyanútlan látogató könnyen fosztogatás, adóztatás és leányszöktetés áldozatává válhat.

  Eger belvárosaFotó: mimi / Travelo

  De lesz itt minden, ami a hamisítatlan középkori hangulathoz kell: fegyverbemutatók, bajvívás, viadal, virtuskodás, parádézás, felvonulás, díszlövés, zászlóforgatók bemutatója, gólyalábas vásári komédia. De régizenei koncertek, táncházak, tűzzsonglőrök, boszorkányverseny is gondoskodik a felejthetetlen szórakozásról. Tradicionális mesterségek kézművesei kínálják portékáikat és mutatják be a szakma mesterfogásait. A fesztivál csúcspontjaként pedig közel 200 vitéz katona eleveníti fel az 1552-es dicső ostrom és a híres Egri csillagok című regény jeleneteit.

  A gyerekeket népi játszótérrel, kézműves foglalkozásokkal, póni lovaglással, régészeti„kincskeresővel, kisállat simogatóval és játszóházzal várják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!