Zenélő kisbusz járja augusztusban a fővárost

Augusztusban négy hétvégén egy zenélő kisbusz járja Budapest utcáit. A Schweppes JazzMobilban profi hangszeres zenészek ülnek, és szórakoztatják a járókelőket. Minden hétvégén egyik este megállnak egy forgalmas helyen, és csatlakozik hozzájuk egy népszerű énekes.

Forrás: Travelo

A Schweppes JazzMobil augusztusban négy hétvégén, csütörtöktől szombatig 16 és 19 óra között járja Budapest utcáit. A járműben egy profi zenekar utazik, amely minőségi, élő jazz zenével lepi meg a munkából hazafelé tartókat, a járókelőket, a turistákat, az autósokat és a tömegközlekedési eszközök utasait. A kisbusz minden hétvégén egyik este megáll egy forgalmas budapesti köztéren, ahol a zenekarhoz egy népszerű énekes csatlakozik.

Augusztus 6-án, szombaton 19 órától Pély Barna, a United és a B The First zenekarok frontembere a Nyugati térnél ad szabadtéri koncertet. A következő héten, augusztus 12-én, pénteken a Bikás-parknál 19 órától Veres Mónika Nika lesz a vendég. A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án, szombaton 18:30-tól a Madách térnél „a magyar Michael Bublé", vagyis Gájer Bálint lép fel a Schweppes JazzMobillal. Az utolsó hétvégén, augusztus 27-én, szombaton 19 órától pedig a Jókai térnél Galambos Dorina, a Mrs. Columbo zenekar énekesnője ad ingyenes szabadtéri koncertet.

A JazzMobil utazó zenekarának tagjai: Görögh Dániel (trombita), Köles Márk (dob), Cséry Zoltán (billentyű), Szűcs Péter (basszusgitár). A projekt Görögh Dániel zenei vezetésével valósul meg Budapesten.

A JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A Music Fashion Kiadó munkatársai az olasz városban sétálva véletlenül futottak bele egy kisbuszban utazó zenekarba. Az eredeti koncepciót némileg átalakították, és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. A milánói példától eltérően nálunk énekesek is bekapcsolódnak a projektbe, hogy a közös, ingyenes koncertekkel közelebb vigyék a hallgatósághoz az igényes zenét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek