Hőlégballon-fiesztát tartanak Hajdúböszörményben

  Első alkalommal rendeznek Hajdúböszörményben hőlégballon-fiesztát augusztus 19. és 21. között, ahova külföldről is várnak résztvevőket.

  Czeglédi János, a Böszörményi Ballon Club Egyesület elnöke a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 12 klubtag közül tízen jelezték vissza részvételüket a háromnapos rendezvényre, amelyre a helyieken kívül Erdélyből, Szerbiából és Lengyelországból is érkeznek csapatok - írja az MTI.

  Fotó: AngMoKio / Wikipedia

   A repülések az egyik legelőről indulnak, de a város főterén is lesz 2 hőlégballon, amelyeket az érdeklődők megszemlélhetnek, a különleges sportággal, a ballonok összeállításával és működésével pedig közelről is megismerkedhetnek. A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap 975 ezer forinttal, míg a város önkormányzata 250 ezer forinttal támogatta.

  2009-ben már rendeztek a városban hőlégballon-versenyt, majd 2011-ben alakították meg az egyesületet. Az említett pályázati források mellett sikerült helyi vállalkozókkal is támogatói szerződést aláírniuk, így minden adott az I. Böszörményi Ballon Fieszta megrendezéséhez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!