Élménybuszok járnak a Velencei-tó körül

Idén nyártól Velence Busz néven két elektromos jármű közlekedik a Velencei-tó körül.

A hazai turistákat célzó élmény alapú közlekedés és városnézés szemlélete adta az ötletet ahhoz, hogy a Velencei-tó különböző pontjai között hop on hop off járatként évek óta menetrend szerint közlekedő, 14 személyes, nyitott elektromos busz szolgáltatásait idén kibővítsék és kapacitását megduplázzák - írja a Turizmus.com.

A menetrend szerinti jármű mellett forgalomba állítottak egy 17 személyes elektromos buszt, amely külön megrendelésre közlekedik, és különféle útvonalakra van felfűzve: rendelhetünk például buszos túrát a pákozdi Katonai Emlékparkba, az Agárdi Pálinkafőzdébe, a pákozdi Lics Pincészet és Szőlőbirtokra, vagy az agárdi L. Simon Borászatba. A szolgáltatás tartalmazza az utazást, és a programokat a helyszínen, így például bor-, vagy pálinkakóstolást, bemutatót, sétát az Emlékparkban.

Turizmus.com

 

A helyi járatként funkcionáló 14 személyes busz (a Budapest Tuk Tuk üzemeltetésében) továbbra is működik: keddtől vasárnapig közlekedik, minden egész órakor a Velence Resort & Spatól indul, és minden óra 30 perckor jön vissza a Velencei Vízi Vár strandtól. Olyan megállókat érint többek között, mint a Velence Korzó, a VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központ és a Hotel Juventus. A buszra 1000 forintért válthatunk jegyet, független attól, hogy csak egy megállót megyünk, vagy egész Velencét körbebuszozzuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek