Ilyen menő körpanorámás kishajó járja a Dunát

A mai dunai sétahajózás ma már nem a korlátnál ácsorgó városnézésről szól. Kanapé, koktélbár, zene és esti hangulatvilágítás is jár egy mini sétahajó nyitott fedélzetéről.

Fotó: Vanik Zoltán

A Dry Martini hajó egy ún. pontoonboat, amely az elmúlt húsz évben főleg az Egyesült Államokban vált népszerű hajótípussá. A hajó kialakítása eltér a klasszikus formától, így alkalmas arra, hogy a vendégek korlátok nélkül mozogjanak a fedélzeten. Nincsenek rajta ferde, elkeskenyedő részek, és mivel a hajótest az ilyen méretű hajókhoz képest jobban kiemelkedik a vízből, a bejárható fedélzet akár egy kisebb nappali területével is felér. A hajó 8 méter hosszú, 2,6 méter széles, és 70 km/órás a maximum sebessége - olvasható a közleményben.

Fotó: Dry Martini / Facebook

De a nappali nyújtotta kényelemre utazik a hajó felszerelése is: első részében egy óriási kanapé, a hátsó részben egy komplett bár kapott helyet. A hangulatról beépített 8 hangszórós 900 watt teljesítményű Jensen zenei rendszer gondoskodik, amelyen a vendégek kedvenc számai, akár a saját telefonjukról is lejátszhatók. Mindehhez persze megfelelő hangulatvilágítás is társul az esti városnézésekre.

Bár a dunai városnézéshez számos menetrendszerinti, sétahajó járatot találunk, sőt, különböző hajók is bérelhetők, ez a típus inkább a kisebb létszámú csoportoknak lehet ideális. A fedélzetéről pedig úgy élvezhető a körpanoráma, hogy nincs semmilyen zavaró felépítmény, ami az ülő utasok kilátását akadályozná. A Dry Martini-t egy családi vállalkozás működteti, a kormány mögött mindig a tulajdonos áll, a matrózok pedig fiai és unokaöccsei.

Fotó: Vanik Zoltán

A 12 utas szállítására alkalmas hajó a Kopaszi gát kikötőjében éppúgy megtalálható, mint pl. a Boráros tér, Szent Gellért tér, Jászai Mari tér vagy a Népfürdő utcai kikötőkben. Az egyórás városnéző programok, amely egy-egy pohár alkoholos italt is tartalmaznak, hatvanezer forinttól indulnak, de a programokról és az árakról bővebben itt olvashat.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Menetrendszerűen száguldanak az új vízitaxik a Dunán
A DunaTaxival ma már fél óra alatt eljuthatunk Szentendrére vagy egy óra alatt Visegrádra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek