Két hónapig pompázik a Dunántúl egyik legnagyobb rózsakertje

  Folyamatosan nyílnak a rózsák a fertődi Esterházy-kastély közel száz éves múltra visszatekintő Cziráky Margit rózsakertjében. Nyíló rózsákat május közepétől szeptemberig láthatunk, de júniusban és júliusban a leglátványosabb a virágzás.

  Fotó: Fertődi Esterházy-kastély

  A fertődi Esterházy kastély teljes régi pompájában éledt újjá közel hétmilliárd forintnak köszönhetően, június 1-től pedig a kastély parkjában található Cziráky Margit Rózsakert is látogatható. A gyönyörű látványt nyújtó helyszín minden nap délután 14 órától 18 óráig látogatható, de júliustól már délelőtt 10 órától is beléphetnek a vendégek a 100 éves múlttal rendelkező virágos kertbe. A magyar rózsafajták minden másnál teljesebb gyűjteménye kapott itt helyet, az ágyásokba 8700 rózsatő került kiültetésre.

  A kastély által kiadott közlemény szerint a kiválasztásnál az volt a cél, hogy a kertet Márk Gergely rózsanemesítő által nemesített magyar fájtak díszítsék. Az általa nemesített 600 fajtából több mint 400 rózsafajta tálalható. A rendkívüli látvány- és illatélményt ígérő rózsakertben megújult a 220 méter hosszú, futórózsákkal befuttatott, kereszt alakú lugas, közepén a pagodaszerű pavilonnal.

  A rózsakert így újra betöltheti szerepét, hiszen Cziráky Margit grófnő is azért hozta létre ezt a virágos kertet, hogy gyönyörködhessen a rózsákban, ahogy azt ma már a fertődi Esterházy-kastélyba látogató vendégek is megtehetik.

  Fotó: Fertődi Esterházy-kastély

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!