Sétahajózással csábítanak a lellei hajókiállításra

Április utolsó hétvégéjén minden a hajózás és vitorlázás élményéről szól Balatonlellén.

Csongor nosztalgiahajóFotó: Balatoni Hajózási Zrt.

A Balatoni Hajózási Zrt. 17-edik alkalommal rendezi meg április 30-án és május 1-én a Balaton Boat kiállítást és vásárt. A magyar vitorlázás és hajóforgalmazás seregszemléjének idén ismét Balatonlelle ad otthont. A rendezvényre nemcsak a szakmai közönséget és a vásárlási lehetőségek iránt érdeklődőket várják, hanem tulajdonképpen bárkit, aki május első hétvégéjét ingyenes családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel színesített rendezvényen szeretné tölteni. Ugyanitt a balatonlellei vitorláskikötőben párhuzamosan tartják a BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny és YS Trophy flottabajnokság első és második futamát is, amelyre 80 vitorlást várnak a szervezők.

A lellei hajókiállítás és vitorlásverseny mellett mindkét nap kétszer is lehet majd sétahajózni a Csongor nosztalgiahajóval, ezúttal kedvezményes jegyárakon. Ez egyébként egy régebbi építésű kisebb luxushajó, amely a XX. század elejének hangulatát idézi. Így aztán a napozófedélzete mellett találunk rajta drinkbárt és kártyaszalont is. A hajó főfedélzete nyitott, de rossz idő esetén a hajótestben egy kisebb zárt terembe húzódhatnak az utasok.

És amíg a hétvégén a gyerekeket interaktív zenés játékokkal, lufihajtogatással és ingyenes arcfestéssel várják, addig a kiállítók szakmai kerekasztal-beszélgetései mellett a színpadon tánccsoportok szórakoztatják a közönséget. Május elsején Muri Enikő koncerttel várják a látogatókat. A programról bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek