Startol az első esti piac Budán

Április 14-től minden csütörtök este közvetlenül a termelőktől vásárolhat a Villa Bagatelle mellett.

Piacra járni szinte mindenki szeret, de az időhiány és az, hogy a munkaidő végére a legtöbb vásárcsarnokban lehúzzák a rolót, sajnos felülírja a lelkesedést. Csütörtöktől egy újabb helyen juthatunk termelői élelmiszerekhez, este 8-ig. 

Fotó: azenpiacom.hu

Az Esti piacra a friss zöldség és gyümölcs az ÉlőTisza szövetségtől, a sajtok a Csurgódombi sajtkonyhától, az aszalványok az Érdenkerttől, a füstölt húsok pedig a Fazendától érkeznek majd, olvasható a szervezők honlapján.

Véleményük szerint a minőségi élelmiszerek fogyasztása olcsóbb és hatékonyabb módja az egészséges életnek, és az egészséges táplálkozás és életmód azzal kezdődik, hogy a megfelelő helyről származó élelmiszereket vásároljuk.

„A gazdák által termelt és feldolgozott élelem sajnos nem, vagy csak nagyon nehezen jut el a fogyasztókhoz... Célunk, hogy folyamatosan mind szélesebb lakossági csoport ismerhesse meg a termékeket, és lehetőséget kapjon egészséges élelmiszerek fogyasztására. A termelők és a tudatos fogyasztók egymásra találása új élményeket jelent a városi lakosság számára. A termelők megismerése, az, hogy tudjuk, honnan került az asztalunkra az étel, új minőséget teremt a termelő és a vásárló között. Bizalom alakul ki, ami egyben a termékek minőségének zálogává is válik" – írják a szervezők.

Ha kedvet kapott a munka utáni vásárláshoz, de nem szeretne plázázni, nézze meg a március közepén debütált, szintén csütörtökönként fellelhető DIVAT PLACC - by night vásárt a Klauzál téri Vásárcsarnokban. Kellemes zene mellett lehet válogatni a hazai tervezők kollekciói, új és használt ruhák és kiegészítők között.

Budai esti piac

Időpont: csütörtökönként 15-20h

Helyszín: Németvölgyi út 15. szám alatt, a Villa Bagatelle mellett

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek