Hazánk legvirágosabb éttermét keresik

  A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája: idén a Magyar Turizmus Zrt. a Gasztroélmények Évéhez kapcsolódva keresi azt a hazai éttermet, amely fontosnak tartja környezete gondozását és virágosítását.

  A verseny célja a szebb, kulturáltabb, a környezetre nagy figyelmet fordító országkép megteremtése, Magyarország jó hírének, turisztikai vonzerejének növelése, a vendégváró, virágokkal díszített, esztétikus környezet kialakítása. Az élményhez a vendéglátás esetében nem csupán a felszolgált ételek és italok minősége járul hozzá, hanem az a környezet, esztétikum is, amelyben a betérő vendég elfogyaszthatja azokat. Így idén, a Gasztroélmények Évében a Virágos Magyarországért verseny keretében Magyarország legvirágosabb éttermét keressük - olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

   

  Mosonmagyaróvár évente 50 000 db egynyári virágot 8000 árvácskát és tulipánt, 1000 cserjét, örökzöldet, 200-300 lombos fát ültetFotó: jankech/Indafotó

  A versenyt huszonharmadik alkalommal hirdetik meg, idén is önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési határidő május 31-e. Ebben az évben a szépkorúak részére fenntartott intézmények környezetének gondozottságát és ennek érdekében végzett önkéntes, közösségépítő munkát is díjazzák.

  A magyar megmérettetés része a 11 európai országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének (Entente Florale Europe). Az elmúlt két évtized alatt 52 magyar település vett részt az európai versenyben 9 arany-, 23 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve.

  A tavalyi eredmények alapján 2016-ban város kategóriában Mosonmagyaróvár, falu kategóriában Dunakiliti képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben. A tavalyi első helyezéssel a Nemzetgazdasági Minisztériumtól 500 000 Ft-os támogatás járt, több helyről kaptak egynyári palántákat és virágföldet is, valamint a Magyar Turizmus Zrt. is felajánlotta szakemberei segítségét a felkészüléshez a nemzetközi versenyre. A településeket a nemzetközi szakemberekből álló zsűri idén júliusban keresi fel, majd a települések képviselői a többi ország nyertesével együtt szeptemberben részt vesznek a Brnóban megrendezésre kerülő díjátadó gálán.

   

  Sári CsárdaFotó: Dunakiliti / Étteremmester.hu

  Az idei megmérettetés fődíja is Magyarország képviselete a 2017. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!