Ilyen az új fővárosi ötcsillagos luxushotel, a Ritz-Carlton

Ilyen az új fővárosi ötcsillagos luxushotel, a Ritz-Carlton.

Amikor az idei évben nyíló új hotelekről írtunk itt a Travelón, szóba került, hogy hamarosan mi magyarok is elmondhatjuk: Ritz-Carlton-t nálunk is talál a külföldi turista. Tavaly ugyanis Budapest is csatlakozott a patinás hotellánchoz, amit a cég a Twitter-oldalán jelentett be.

Galéria: Ilyen az új fővárosi ötcsillagos luxushotel, a Ritz-CarltonFotó: http://www.ritzcarlton.com

Az épület az elmúlt években Le Meridien hotelként futott. A hotellánc tulajdonosának, a Starwood Hotels-nek azonban lejárt a működtetési szerződése, de nem újították meg - inkább a Ritz-Carltonnal szerződtek. A legfrissebb hírek szerint pedig a dubaji illetőségű Al-Habtoor Group által 2012-ben megvásárolt egykori Adria-palotában most már lassan tényleg befejezik a felújítást. A hotelben 192 szoba és 26 lakosztály található.

A napokban már kikerült az épületre a Ritz-Carlton felirat is, és az eredeti terveknek megfelelően a The Ritz-Carlton Budapest kora tavasszal nyílik. Szobák és lakosztályok már foglalhatók, és nemsokára várható a hivatalos megnyitóval kapcsolatos bejelentés is – tudta meg a Turizmusonline.

További látványtervekért kattintson!
Galéria: Ilyen az új fővárosi ötcsillagos luxushotel, a Ritz-Carlton
Fotó: http://www.ritzcarlton.com

Az Erzsébet téren található épület komplex átalakuláson esett át, de a hotel kialakításakor arra törekedtek, hogy az eredeti építészeti stílus megtartásával egy olyan nyitott és modern légkört teremtsenek, amely a helyi vendégeket is becsábítja. "Budapestről mindenkinek az egyik legszebb európai város jut eszébe, amit azonnal igazol egy séta a Duna parton vagy a számos gyönyörű épület. A Ritz-Carlton hotel egy olyan XX. századi műemlék épületben nyílik, ahol szinte körülöleli a történelem, és ahol együtt tud létezni modern, ötcsillagos, de tradíciót is őrző szállodaként" - olvasható a hotel oldalán. A svájci alapítású Ritz-Carlton cég ma közel harminc országban összesen 88 hotelt üzemeltet, neve a világban ma az ötcsillagos luxus nemzetközi szinonimája.

Galéria: Ilyen az új fővárosi ötcsillagos luxushotel, a Ritz-CarltonFotó: http://www.ritzcarlton.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek