Rengeteg új hotel nyílik a fővárosban

Rengeteg új hotel nyílik a fővárosban

Felbolydult a belvárosi hotelpiac. Az égbe kúszó ingatlanárak és a mostanra állandósuló turistatömeg hatására új hotelek épülnek, új befektetőkkel - ez derül ki a Napi.hu néhány napja megjelent körképéből.

Elsőként ott van a Dorottya utcában nyíló 120 szobás, háromcsillagos hotel, amelynek új tulajdonosa a Mammut bevásárlóközpontot létrehozó üzletember, Kenyeres Sándor cége lett. A hárommilliárd forintos beruházás egyelőre jelentős lemaradásban van, még a bontási munkák folynak, így az átadás korábban megcélzott 2016 eleji határideje legalább egy évvel kitolódik.

Szinte ennek szomszédjában, a Vörösmarty tér sarkán épül egy másik, ezúttal ötcsillagos hotel. A hotel idén szintén új tulajdonoshoz került, de az üzemeltetőt a tulajdonosváltás nem érinti, továbbra is a híres Renaissance Hotel lesz. A luxus hotelláncot még 2007-ben vette meg az amerikai Marriott, a közelben Bécsben található két hoteljük.

Aztán, ha lassan és akadozva is, de épülget az egykori Postapalotába tervezett Private Palace Hotel. Itt egy kétszáz szobás luxushotelt nyit majd egy német cég, vagy egy új befektető. A Postapalotával szemben viszont egy teljesen új hotel kivitelezéséhez kezdenek. Az ötvenszobás, háromcsillagos szálloda Váradi Ernőhöz köthető, aki korábban Európa néven egy azóta csődbe ment budai szálloda-konferencia központot is épített.

A Duna másik partján is megmozdult valami. A Clark Ádám téren évtizedek óta éktelenkedő foghíjtelken is hamarosan építkeznek. A palánkokkal évek óta elzárt területen kétmilliárd forintos beruházással 90 szobás butikhotelt húznak fel, amit jövő nyáron adnak át.

 

Fotó: Hotel Moments Budapest

Ugyanakkor már március elsején megnyílik az Andrássy úton a 90 szobás, négycsillagos Moments Budapest Hotel, amelyhez egy elegáns étterem is társul. És munkások dolgoznak az Erzsébet-híd mellett is, ahol a már két éve sikeresen üzemelő, ötcsillagos Buddha Bar Hotel melletti Párizsi udvart építik át szállodává. A Mellow Mood szállodacsoport ugyanis egy 120 szobás ötcsillagos hotelt épít. A 8 milliárd forintos beruházással nem csak egy szálloda készül: az impozáns és renovált passzázsban üzletek és vendéglátó helyek is nyílnak 2017 tavaszán. Erről korábban mi is írtunk.

És most már mi magyarok is elmondhatjuk, hogy nálunk is lesz Ritz-Carlton, ugyanis Budapest is csatlakozik a patinás hotellánchoz. A dubaji illetőségű Al-Habtoor Group által 2012-ben megvásárolt egykori Adria-palotában lassan befejezik a felújítást. Az épület az elmúlt években Le Meridien hotelként futott. A hotellánc tulajdonosának, a Starwood Hotels-nek azonban lejárt a működtetési szerződése, és azt nem újították meg - inkább a Ritz-Carltonnal szerződtek. A régi-új hotelben 192 szoba és 26 lakosztály található.

És ez még mindig csak néhány hotel az újonnan nyílók és a néhány hónapja üzemelők közül, amelyek teljes körképéért kattintson a Napi.hu gyűjtésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek