Szobánként egymillióból újul meg és új nevet kap a Grand Hotel Hungaria

2016 januárjától Hotel Hungaria City Center néven, a Danubius tagjaként működik tovább a Grand Hotel Hungaria, mert felbontotta a Best Western lánccal kötött névhasználati szerződését. A szállodát felújítják, új szobatípust is kialakítanak.

A Danubius Hotels Nyrt. közleménye szerint a Danubius szállodalánchoz tartozó szálloda 25 éven át volt a Best Western család tagja.

Fodor-Kassai Mónika, a Danubius PR-igazgatója az MTI-nek elmondta: a névváltozással együtt a szálloda 136 szobája is látványosan megújul, a jelenleg is folyamatban lévő beruházás értéke szobánként meghaladja az egymillió forintot. A bútorzat, a TV-k, széfek és egyéb kiegészítők cseréjével a szálloda szobáinak csaknem harmada születik újjá.

Fotó: Hotel Hungaria City Center

Az új szobatípus kialakításával a szálloda szeretné növelni piaci részesedését. Tájékoztatása szerint a szálloda tavalyi átlagos foglaltsága meghaladta a 60 százalékot, idén közel 65 százalékos kihasználtságot terveznek.

A Danubius Hotels Magyarország legnagyobb szállodalánca, 23 saját tulajdonú szállodát üzemeltet Magyarországon, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 szállodának a csehországi Marienbadban, 12 szállodának Szlovákiában és három szállodának a romániai Szovátán.

A Danubius Hotels Nyrt. 2015 harmadik negyedévében 4,156 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 19 százalékkal magasabb az előző év harmadik negyedévinél, az első kilenc hónapban pedig 4,362 milliárd forint volt a nyeresége, ami 59 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek