A nyolckerünk a legizgalmasabb városrész az amerikai Vogue szerint

   

  A hg.hu talált rá az amerikai Vogue cikkére, amely sorai között Józsefvárosról úgy ír, mint amelynek neve korábban még a bűnözés és szegénység szinonimájával volt egyenlő, ma viszont Budapest legizgalmasabb negyedének számít.

  A régi Képviselőház és palotasorFotó: Travelo  "Az olyan kulturális értékeken kívül, mint a Nemzeti Múzeum vagy a Szabó Ervin Könyvtár neobarokk épülete, a turistákat nem sok minden ösztönözte arra, hogy belevessék magukat a városrész felfedezésébe" - írja a Vogue újságírója, aki hozzáteszi, hogy a Palotanegyedben épült régi, díszes homlokzatú házak mindig is éles kontrasztot alkottak a városrész elhanyagolt, sokszor a második világháborús belövések nyomait őrző épületekkel. A cikk szerzője szerint azonban az elmúlt években nem lehet nem észrevenni a fejlődést: egy pezsgő, bohém közösség jött itt létre, amelynek meghatározó elemei a végtelenül változatos vendéglátóhelyek.

  A néhány soros ajánló után pedig a városrész több ilyen, népszerű helyeit gyűjti össze és jellemzi röviden, köztük a Caffé Torino-t, a Tasting Table (& Shop) üzletét, a Bisztrónyulat és a Matrjoska Bisztrót. De a listán a Lumen Kávézó mellett ugyanúgy szerepel a Jelen Bisztró, a Zsiga Bár, és a Café Csiga, mint az Építészpince vagy a - Londonban már legjobb butikhotel díjat is elnyerő - Brody House.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!