Az ezredik napraforgót is kiosztották

A jánkmajtisi Bíró Vendégház kapta meg az ezredik falusi szálláshely nemzeti tanúsító védjegyet.

A minősítés annak a nemzeti tanúsító védjegyrendszernek a része, amelyet 2010-ben vezetett be a minisztérium. Elsők között a falusi szálláshelyeken indult a napraforgós védjeggyel, de az elért csillagok száma értékeli a szállodákat, kempingeket és fürdőket, koronás védjegy tanúskodik a vendégszobák, hátizsákos az ifjúsági szállások, az evezőlapátos pedig a vízi megállóhelyek szolgáltatási színvonaláról.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye idézi Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkárt, aki a védjegyátadáson kiemelte: a szálláshelyek közti piaci versenyben is csak az a szolgáltató érhet el sikereket, azoknak szolgáltatásait fogják keresni, amelyek kiszámíthatóan, folyamatosan magas minőséget képviselnek. A napraforgós védjegy garantálja többek között a szállásadó szakképzettségét, az épület külső-belső állapotát, berendezését, programkínálatát, valamint a vendéglátó egyedi többletszolgáltatásaira vonatkozik.

Egyre több bel- és külföldi turista keresi a gondozott falvak csendjét, egészséges környezetét, az egészséges élelmiszerekből előállított, egyben a tájegységhez kötődő gasztronómiai élményeket és egyéb, csak vidéken elérhető szolgáltatásokat - mondta az államtitkár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek