Átadták a Lovagi Tornák Terét Miskolcon

  Lovas bemutatókkal, lovagi játékokkal indult 2015. augusztus 20-án délelőtt a Lovagi Tornák Tere átadó ünnepsége Miskolcon, a Diósgyőri Vár szomszédságában található Lovagi Tornák terén.

    

  Galéria: Átadták a Lovagi Tornák Terét MiskolconFotó: Hanák Tibor

  A létesítmény legfontosabb célja a napjainkban felélénkülő lovas hagyományok ápolása, rendezvények, koncertek megrendezése, ezért délután nagyszabású koncertekkel folytatódott a program. Hatalmas koncertet adott pl. a PASO, Hobo és Bandája, valamint az Anna and the Barbies - olvasható a közleményben.

  A megújult Diósgyőri vár, mint rendezvényhelyszín továbbra is szolgálja majd a látogatókat, az épületrészek visszaépítésével azonban leszűkült az udvar, így a nagyobb rendezvények megtartásához szükséges volt egy megfelelő közösségi tér létrehozása.

   

  Galéria: Átadták a Lovagi Tornák Terét MiskolconFotó: Hanák Tibor

  A Lovagi Tornák Tere többezer fő befogadására képes. Két fedett-nyitott lelátó között formálódik, amely éppúgy alkalmas lovagi tornák, lovas versenyek megrendezésére, mint nagyobb lélegzetvételű koncertek, vásárok, szabadtéri színházi előadások, közösségi események helyszínének. A programokhoz álomszép hátteret nyújt a Diósgyőri Vár – a látvány már az első napon is lenyűgözte a közönséget.

  A most megnyílt létesítmény mellett Vásártér kapott helyet, amelyen már augusztus 20-án is számos helyi termelő árulhatta portékáit.

   

  Újabb cikkünk ebben a témában:

   

  Középkori forgatagon mulathat Diósgyőrben július végén 
  Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékán csaknem kétszáz hagyományőrző idézi meg a múltat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!