Átadták a Lovagi Tornák Terét Miskolcon

Lovas bemutatókkal, lovagi játékokkal indult 2015. augusztus 20-án délelőtt a Lovagi Tornák Tere átadó ünnepsége Miskolcon, a Diósgyőri Vár szomszédságában található Lovagi Tornák terén.

  

Galéria: Átadták a Lovagi Tornák Terét MiskolconFotó: Hanák Tibor

A létesítmény legfontosabb célja a napjainkban felélénkülő lovas hagyományok ápolása, rendezvények, koncertek megrendezése, ezért délután nagyszabású koncertekkel folytatódott a program. Hatalmas koncertet adott pl. a PASO, Hobo és Bandája, valamint az Anna and the Barbies - olvasható a közleményben.

A megújult Diósgyőri vár, mint rendezvényhelyszín továbbra is szolgálja majd a látogatókat, az épületrészek visszaépítésével azonban leszűkült az udvar, így a nagyobb rendezvények megtartásához szükséges volt egy megfelelő közösségi tér létrehozása.

 

Galéria: Átadták a Lovagi Tornák Terét MiskolconFotó: Hanák Tibor

A Lovagi Tornák Tere többezer fő befogadására képes. Két fedett-nyitott lelátó között formálódik, amely éppúgy alkalmas lovagi tornák, lovas versenyek megrendezésére, mint nagyobb lélegzetvételű koncertek, vásárok, szabadtéri színházi előadások, közösségi események helyszínének. A programokhoz álomszép hátteret nyújt a Diósgyőri Vár – a látvány már az első napon is lenyűgözte a közönséget.

A most megnyílt létesítmény mellett Vásártér kapott helyet, amelyen már augusztus 20-án is számos helyi termelő árulhatta portékáit.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Középkori forgatagon mulathat Diósgyőrben július végén 
Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékán csaknem kétszáz hagyományőrző idézi meg a múltat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek