Nem foglalt hotelszobát a hétvégére? Már nem is fog

Telt házzal üzemelnek a szállodák a csütörtökön kezdődő négynapos hosszú hétvégén a fővárosban és vidéken egyaránt.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint az elmúlt évekhez hasonlóan vidéken telt ház van elsősorban vízparti, illetve wellness- és gyógyszállodákban, amelyek családoknak nyújtanak pihenési lehetőséget, írja az MTI. Kiemelkedő foglaltságot jegyeznek egész augusztusban a budapesti szállodák is, amelyek az államalapítás ünnepének hétvégéjén minden kategóriában telt házzal üzemelnek. 

Fotó: Travelo

Hozzátette: Budapesten az ünnepnek nincs szerepe a szállodák üzletmenetében, ugyanis a vendégek bő 90 százaléka külföldről érkezik, és nekik augusztus 20. nem munkaszüneti nap. Ennek ellenére a fővárosban is telt ház körüli foglaltságra számítanak a szállodák a hosszú hétvégén.

Ez magyarázható azzal, hogy Budapest iránt az elmúlt években egyre erősödő kereslet 2015-ben tovább nőtt. A korábban nem főszezonnak tekinthető júliusban is 75-80 százalék körüli volt a hotelek foglaltsága, és augusztusban - a budapesti szállodáktól kapott tájékoztatás szerint - még ennél is jobb, 80-85 százalék körüli kihasználtságot várnak. Ezen a hétvégén lesz egyébként az Ironman Budapest nemzetközi triatlonverseny is, ami ugyancsak hozzájárul az erős kereslethez - tette hozzá a főtitkár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek