Eljött a metálőrültek ideje: indul a RockPart '15 fesztivál

Augusztus 7-én beindul Balatonszemesen a balatoni nyár legkeményebb rock- és metálfesztiválja, a RockPart '15. Családokat is várnak.

A fesztiválon olyan „nagy nevek" is szerepelnek majd, mint a Clawfinger, akik félig-meddig inaktívak, és egy-egy jó buli erejéig állnak össze - idén Európában két koncertjük lesz, az egyik nálunk. A My Dying Bride 2009 óta nem járt hazánkban, és a Dillinger egészen biztos, hogy hatalmas bulit fog csinálni, a Suicide Silence az új énekessel sem vesztett a lendületéből.

 

Fotó: Rockpart/B. István

A szervezők nem akarnak a main-stream vonalhoz tartozó bandák felé nyitni. "Nagyon fontos szempont, hogy a fesztivál identitása megmaradjon, számos elbukó rendezvényt láttunk már a közelmúltban, ahol egymástól nagyon távoli műfajokat próbáltak vegyíteni egymással, és ez nem igazán működött" - mondta Somoskovi Gergely, a fesztivál egyik szervezője. "Mi rock- és metal fesztivál vagyunk, azok is szeretnénk maradni. Természetesen vannak olyan külföldi bandák, akiket nagyon szeretnénk elhozni, és szélesebb közönséget is megmozgathatnak, de műfajon belülről válogatunk."

A balatoni adottságok és családos jelleg miatt nyitnak a „hallgatóbarátabb" produkciók felé is, ilyen megfontolásból lesz többek között idén Kowalsky is, de természetesen Magyarország egyik legkedveltebb rock zenekara, a Tankcsapda is fellép.

Kialakítanak egy Aktív Part álnéven futó szórakoztató területet, ahol különböző vicces megmérettetésekkel és játékokkal készülnek, lesz többek között foot golf, paintball, human pool, pentaque, sörpingpong.

Nagyobb hangsúlyt helyeznek az idén az egész napos ellátás biztosítására, ennek érdekében reggelizni és menüt enni is lesz lehetőség a fesztivál területén. A borterasz mellett lesz olyan sörcsap, ahol gyümölcsös söröket lehet majd csapolt változatban fogyasztani.

Információ: www.rockpart.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek