Budapest a világ egyik legolcsóbb úti célja

Budapest a világ egyik legolcsóbb úti célja

Budapest Európa egyik legnépszerűbb úti célja, amiben nagy szerepet játszik az olcsó légitársaságok jelenléte és a sok szórakozási lehetőség – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 csatorna keddi műsorában.

Turisták a Hősök terénFotó: Sura Ark / Europress / Getty

Niklai Ákost azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a szövetség vasárnap közzétett jelentése szerint az év első öt hónapjában tovább nőtt a magyarországi szállodákban a vendégéjszakák száma és összes bruttó forgalmuk is. Január és május között a magyarországi szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 2,810 millió volt, 8,2 százalékkal bővült az előző év hasonló időszakához mérve, a külföldieké pedig 3,7 százalékkal, 3,761 millióra nőtt – írja az MTI.

A szervezet elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy ezek előszezoni adatok, az év végére a külföldi és a magyar vendégéjszakák 50-50 százalékot érnek majd el. Idén eddig több külföldi látogatott az országba, és itt tartózkodásuk alatt több pénzt is költöttek. Az utóbbi annak is a következménye, hogy emelkedtek az árak, ám Niklai Ákos szerint ez "gazdaságilag mindenképpen indokolt", hiszen egyrészt kiváló minőségűek a szolgáltatások, másrészt Budapest még így is a világ egyik legolcsóbb úti célja.

Mint mondta, a magyar főváros különösen a fiatalok körében népszerű, akik szívesen keresik fel például a romkocsmákat, míg mások a fürdőket kedvelik. A Nagy-Britanniából, Kínából, Izraelből érkező turistákat illetően például nagy jelentősége van a közvetlen légi járatoknak, az olcsó légitársaságok jelenlétének – emelte ki.

Míg a külföldiek elsősorban Budapestre, addig a magyarok főként vidékre mennek üdülni, wellness- és gyógyszállókba – mondta. A régiók közül a balatoni mellett nagyon jól teljesített Észak-Magyarország és Dél-Alföld is, a Tisza-tónál volt ugyan egy kis visszaesés, de ott nyáron van a szezon - fűzte hozzá Niklai Ákos.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek