Hol hűsöljek a hétvégén?

Medence partján, árnyas fák alatt, vagy kezünkben hideg sörrel is átvészelhetjük a hétvégi kánikulát. Programajánló július 24. és 26. közöttre.

Az előrejelzések szerint szombatról vasárnapra nagyot csökken majd a hőmérséklet, ez azonban azt jelenti, hogy 36 helyett csupán 29 fokban fogunk izzadni. Bár elvileg záporokra és zivatarokra is számítani lehet, ettől még nem érdemes bezárkózni a lakásba. Hogy helyette merre induljanak? Mutatjuk:

Strandokon!

A nagy melegben a leginkább kézenfekvő megoldás, ha strandra mennek. Ha a pancsoláson kívül egyéb szórakoztató programra vágynak, már csak azt kell eldönteniük, hogy a tököt, a művészeteket vagy a reggae-t szeretik jobban.

Galéria: Hol hűsöljek a hétvégén?Fotó: Irány Harkány

Július 24-26. között Harkányban Fürdőfesztivált tartanak, ahol koncertektől a gyerekprogramon át a vizespólós versenyig minden lesz, amit egy strandon el lehet képzelni szórakoztatatás gyanánt. Hatvanban pedig a Városi Strandon tartják a 15. Reggae Campet. A fesztivál ugyan július 22. óta tart, a hétvégén még simán be lehet kapcsolódni az össznépi lazulásba. Részletes program itt.

Galéria: Hol hűsöljek a hétvégén?Fotó: LB27 Reggae Camp

A tihanyi révnél szintén július 22. óta fesztiváloznak, de július 26-ig még simán bekapcsolódhatunk az ARTplacc programjaiba. Hogy mi vár ránk itt? Kiállítások és mozi, zenekarok, dizájn, DJ-k és fotóbloggerek, eszemiszom, kortárs tánc, színház, irodalom és függőágyak. A szervezők ígérete szerint azt is bemutatják, ami csak jövőre lesz érdekes. Kedvet kapott? A fesztiválról itt írtunk bővebben.

ARTplaccGaléria: Hol hűsöljek a hétvégén?(Fotó: ARTPlacc)

Igalon a gyógyfürdőben pedig Tökfesztivált tartanak, ahol tökből készült ételeket lehet kóstolni, tökös vetélkedőkön részt venni. De lesz kirakodóvásár és játszóház is.

Zenei fesztiválokon!

Inkább féktelen bulizásra vágyna ezen a hétvégén? Július 22-én, szerdán vette kezdetét a Campus Fesztivál Debrecenben, és még július 26-ig tart a buli. A hétvégén fellép többek között a Brains, a Kiscsillag, Péterfy Bori vagy éppen a brit Enter Shikari.

Campus FesztiválGaléria: Hol hűsöljek a hétvégén?(Fotó: CAMPUS FESZTIVÁL)

Aki pedig hangulatos kisvárosra, remek éttermekre és ingyenes bulira vágyik a hétvégén, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon a helye. A belváros minden zugában, tekergős kis utcáiban vagy éppen a nagyobb tereken szuper hangulatú koncertekre lelhet az ember. "Az ingyenes rendezvény idén is a nyár egyik legjobb bulijának ígérkezik a királynék városában, ahol szinte mindegy is, hogy ki játszik, itt tényleg a hangulat számít, és azzal még sosem volt gond" – írják a szervezők. Részletes program itt.

Galéria: Hol hűsöljek a hétvégén?Fotó: Veszprémi Utcazene Fesztivál

Július 24-én startol, és egészen augusztus 2-ig tart az idén 25. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye. Változatos programok, rendhagyó beszélgetések, színház, koncertek, kreatív workshopok, játékok és túrák várják a résztvevőket. A nem zenei kínálatról ebben a cikkünkben olvashat tovább, a koncertek időpontjait itt tudja végigböngészni.

Jó szórakozást, és zivatarmentes hétvégét kívánunk mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek