Ma kezdődik a Balaton legnagyobb művészeti kerti partija

  Ma kezdődik az ARTplacc kortárs művészeti és dizájnfesztivál Tihanyban, ahol a hazai fiatal kortárs kultúra alkotóival és munkáikkal ismerkedhet a közönség.

  Öt nap a kortársművészetek, design, bulizás és a Balaton metszetén, július 22–26 között a tihanyi révnél. Kiállítások és mozi, zenekarok, design, DJ-k és fotóbloggerek, eszemiszom, kortárs tánc, színház, irodalom és függőágyak. Azt is bemutatjuk, ami csak jövőre lesz érdekes - írják a szervezők az esemény Facebook oldalán. 

  Fotó: ARTplacc

  A képzőművészeti sátorban 400 négyzetméteren mutatkoznak be 35 év alatti fiatal alkotók, és lesz egy dizájnsátor is, ahol Kiss Miklós látványos installációjában lehet megtekinteni és megvásárolni a legkiemelkedőbb magyarországi tervezők alkotásait.

  A rendezvény keretében szombat este hét órától aukciót tartanak, melynek törzsanyagát az ARTplaccon kiállító képzőművészeti és dizájn tárgyak képezik. Mások mellett szerepel köztük Budha Tamás Tattoovált szekrénye, Szombat Éva pop-trash sorozatai, Hitka Viktória és Kovách Gergő porcelánmunkái, valamint a fiatal fotós JUDO (Juhász Dorottya és Farkas Júlia) páros alkotásai is. A programok részeként Lakatos Márk stylist kulináris műhelye, a Lakatos Műhely minden nap más-más menüsort kínál a résztvevőknek, az Eperfa workshop keretében vasárnap pedig bárki készíthet játékokat természetes anyagokból.

  Fotó: ARTplacc

  Az ARTplacc művészeti programjaiban részt vesz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Ludwig Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az egri Eszterházy Károly Főiskola és idén először a Design Terminál is. A fesztivál a Nagyon Balaton programsorozat része.

  Lapozgatható programfüzetet itt talál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!