Vodkaszódával elmegy: az EFOTT-on jártunk

Leugrottunk a fővárostól csupán fél órányira fekvő Velencei-tó partján megrendezett, jubileumi, 40. EFOTT csütörtöki napjára. Beszámoló és életképek a fesztiválról, ahol a külföldi nagy nevek helyett kicsit kaotikus szervezés mellett, de a legmegbízhatóbb hazai koncertzenekarokra lehet bulizni.

Tíz éve Volttól Skalandon át a SZIN-ig nem volt hazai fesztivál, amin ne sátoroztam volna kinn. Az utóbbi évekre azonban már csak a Sziget maradt a listából, ott csak egy-egy nap erejéig maradtam. Kíváncsi voltam, változtak-e valamit a kisebb hazai fesztiválok, ezért július 16-án pár barátommal megnéztük magunknak az EFOTT-ot a Velencei-tó partján.

Galéria: EFOTT beszámolóFotó: mimi / Travelo

A szülinapos ugyan már a negyvenedik évét tapossa, de gyerekbetegsége még van bőven. Persze egyetemisták szervezik, nézzük el nekik. Vagy ne? Mert hát simán el lehet lenni szemétkupacok közt a strandon, némi gyaloglás és kérdezősködés után programfüzetet is tud szerezni magának az ember, és a Kandalló hamburgere a tűző napon, majd a reklámnapernyő alá húzódva is ugyanolyan finom. A negyedik-ötödik vodkaszóda magasságában pedig már tényleg a kutyát sem zavarja, hogy délután nem volt árnyék, hogy nincsenek hangulatos pihenőhelyek, vagy hogy senki nem tudja, hol lehet visszaváltani a betétdíjas söröskorsót. A fellépőktől mindenki tud legalább egy slágert, a napijegy meg végül is csak hétezer volt. Egyébként összességében tök jól éreztük magunkat, de 27 éves koromra azt kell, hogy mondjam, bizarr módon én már kiöregedtem az EFOTT célcsoportjából. A dolog jelenlegi formájában legalábbis biztosan.

Ugyan három nap már lement a fesztiválból, a hétvége még hátra van. Úgyhogy, aki velem ellentétben célcsoportnak érzi magát, 17-én, pénteken többek között a lassan magyar állampolgárságért folyamodó DubFX, illetve a Punnany Massif, a Belga, a The Carbonfools, vagy éppen Péterfy Bori koncertjére bulizhat. Szombaton hivatalosan is megünneplik az EFOTT 40. szülinapját, a színpadon pedig egymást váltják a legnépszerűbb hazai bandák a Kaukázustól a Wellhellón át a Brainsig.

A koncertek mellett egyébként egy csomó szabadidős program is van a civilek által szervezettől a lovaskocsizásig, ezekről korábban itt írtunk részletesen.

Galéria: EFOTT beszámolóFotó: mimi / Travelo

 

Galéria: EFOTT beszámolóFotó: mimi / Travelo

 

Galéria: EFOTT beszámolóFotó: mimi / Travelo

 

Galéria: EFOTT beszámolóFotó: mimi / Travelo

 

Galéria: EFOTT beszámolóFotó: mimi / Travelo

Bármely képre kattintva galéria nyílik, jó nézelődést!

Hasznos infók
Mikor? A fesztivál még július 17-én és 18-án tart.
Hol? Velence, fesztiváltérkép itt.
Fizetőeszköz: 500 forintos letéti díj ellenében elvihető metapay kártya, illetve paypass-os bankkártyák.
Mi így jutottunk le: Vonattal Budapestről a Déli pályaudvarról fél óra alatt érhető el Velence, egy teljes árú jegy útirányonként 930 forintba kerül (akinek van Budapest-bérlete, az szóljon a pénztárnál, úgy már csak 530 forint). A vasútállomástól a fesztiválig 250 forintért busszal is elviszik. Visszafelé a fesztiválról hajnalban leginkább taxival lehet a vasútállomásra eljutni, nem túl baráti 2400 forintos szabott áron.
Jegyárak: Napijegy 7000 forint, hétvégi jegy 12 000 forint. Ha valamilyen utalvánnyal szeretne fizetni, tudjon róla, hogy csak Kultúra Erzsébet-utalványt és SZÉP-kártyát fogadnak el, mást nem. (Nekünk levélben a sajtóközpont és a fesztiválinfó egymástól függetlenül is megerősítette, hogy másfajta utalvány is megfelelő - mi Sodexo Kultúra Pass-szal próbálkoztunk - de a bejáratnál széttárták a karjukat, hogy itt ez nem lesz jó. Persze nem egy nagy érvágás a beugrót készpénzben kifizetni, de kétségtelenül megadja az ember alaphangulatát, ha már a bejáratnál nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezte.) További jegyinfó a fesztivál honlapján.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek