Hatmilliárd forint szociális üdültetésre

  Hatmilliárd forint szociális üdültetésre.

  A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az idén a tervek szerint több mint hatmilliárd forintot fordít szociális üdültetésre. Ebből hárommilliárd forintot a családok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők üdültetésére az Erzsébet-utalvány pénzügyi eredményéből, további hárommilliárd forintot gyermektáboroztatásra pedig a költségvetési forrásból biztosítanak - írja a Turizmus.com.

  A táborok ebben az évben június 21-én indultak és tíz héten át, augusztus 28-ig zajlanak. A fiatalok ezer-kétezer forint önerő befizetése mellett hatnapos turnusokban, teljes ellátás mellett csaknem nyolcvanféle táborban vehetnek részt Magyarországon Balatonberényben, Fonyódligeten és Zánkán, valamint Erdélyben, a Madarasi-Hargiták lábánál, a tavaly nyáron nyitott ivói táborban. Ezen a héten Zánkán mintegy 1600 gyermek – köztük kétszáz kárpátaljai fiatal – vehet részt birkózó-, az erdő-mező élővilágával foglalkozó, vízimentő-, túlélő-, illetve speciális görkorcsolyatáborban.

  Az Erzsébet-tábor indulása óta neves sportolók, művészek és szakemberek álltak a program mellé, így a táborokat többek között olyan világhírű sportolók vezethetik, mint Komáromi Tibor birkózó, Balogh Gábor öttusázó vagy Szávay Ágnes teniszező.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!