Ingyenes monacói filmvetítések keddtől a Francia Intézetben

Ingyenes monacói filmvetítések keddtől a Francia Intézetben

Monacói séta címmel a hercegségben játszódó filmekből szervez vetítéssorozatot keddtől a Budapesti Francia Intézet megújult, digitalizált mozitermében a Monacói Hercegség Konzulátusa, a Francia Nagykövetség és a Francia Intézet - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Fotó: Franciaintézet.hu

 A tengerparti hercegség a filmművészet kiemelten kedvelt helyszínének számít, a Cote d'Azure és a képzelettel játszó, izgalmas közeg mindig is vonzotta a filmeseket - emlékeztet a Francia Intézet közleménye. A sorozat nyitófilmje Alfred Hitchcock Fogjunk tolvajt! című klasszikusa Grace Kelly főszereplésével. A forgatás idején már Oscar-díjas amerikai színésznő, majd később monacói hercegné a Cote d'Azure-ön játszódó, izgalmas történetben Cary Grant partnerként tűnik fel.

A két héten át zajló program három francia filmmel folytatódik: a Szívrablók nézői Romain Duris és Vanessa Paradis szerelmi vívódásait követhetik végig csütörtök este, majd június 11-én A monacói lányban Louise Bourgoin és Fabrice Luchini alakítanak nem mindennapi párost, végül az Angyal-öböl zárja a monacói témájú, magyar vagy angol felirattal ellátott mozik sorát június 16-án a francia film nagyasszonyával, Jeanne Moreau-val a főszerepben.

Az ingyenes filmvetítés-sorozatot Szőcs Géza, a Miniszterelnök kulturális tanácsadója és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyitja meg kedd este a Budapesti Francia Intézetben.

Ingyenes vetítések
Fogjunk tolvajt! június 2. kedd 19:15
Szívrablók június 4. csütörtök 18:30
A monacói lány június 11. csütörtök 18:30
Angyal-öböl (La baie des anges) június 16. kedd 18:30
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek