Ezek hazánk legnépszerűbb települései

Gyula, Balatonfüred és Sopron látogatóinak száma megduplázott, és bár Hévizet tavaly lekörözte Zalakaros, a legtöbb turistával még mindig Hajdúszoboszló és Siófok büszkélkedhet.

A kereskedelmi szálláshelyek belföldi vendégéjszakái, bruttó szállásdíjbevétele és az egy éjszakára jutó szállásdíj alapján állította össze a Turizmus.com a legnépszerűbb települések listáját. A gyűjtésből az is kiderül, hogy a legdrágább városok a vendégforgalmi rangsor hátsóbb regisztereiben helyezkednek el.

 

Fotó: KSH

Az elmúlt hat évben jelentősen átalakult a belföldi vendégek körében legnépszerűbb települések sorrendje. Még az élboly is módosult: Hajdúszoboszló és Siófok települését már nem Hévíz, hanem Zalakaros követi közvetlenül a népszerűségi listán. Az igazi nagy nyertesek Gyula, Balatonfüred, Bük, Győr és Egerszalók, ahol a belföldi vendégforgalom a tavalyi periódusban a másfél, kétszeresére, vagy annál is jobban nőtt.

A felmérés szerint a gyarapodás azonban minden régióra jellemző volt, ám akadt néhány olyan település, ahol a vendégforgalom nem érte el a tavalyit. Van olyan település is, amelyik a válság előtti teljesítményét sem tudta megismételni. Az összesített adatokat és rangsorolásból adódó érdekesebb összefüggéseket a Turizmus.com cikkében olvashatják.

Érdekes, hogy Budapest ezúttal kimaradt a Központi Statisztikai Hivatal listájából, pedig 2013-ban még a főváros vezette hazánk legnépszerűbb turisztikai célpontjait feldolgozó rangsort.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek