Kínai sörfesztivállal, rockmajálissal és lampionokkal ünnepeljük a munkát

Végre megint itt egy hosszú hétvége, amikor lesz időnk kiszakadni egy kicsit a hétköznapokból és felfedezni az országot. Összegyűjtöttük a legjobb május elsejei programokat: a Hortobágyon farkasles, Esztergomban lampionos éj, Hévízen pedig boldog békeidőkbeli hangulat várja a munka ünnepén!

 

A retró hangulatú majálisok sohasem mennek ki a divatból, de mégiscsak izgalmasabb néha a vurstli helyett valami rendhagyó programmal ünnepelni a munkát. Már írtunk arról, hogy a hosszú hétvégére melyek a kedvenc belföldi célpontjaink, most pedig május 1-jére adunk last minute programötleteket több ponton az országban.

Lampionos hajókarnevál

Az esztergomiak nem cécóznak, náluk már csütörtök este 9 órakor elkezdődik a majális, méghozzá egy különleges lampionos hajófelvonulással, ami az évek során már hagyománnyá vált. A felvonuláson idén legalább 190 résztvevőre számítanak, akik több mint 40 hajót fognak színpompás lampionokkal feldíszítve a Kis Duna vizére bocsátani.

Úszó lampionokFotó: Charlotte Marillet / flickr

Ez az esemény lesz az Esztergomi Fesztiválsziget, a város legnagyobb nyári zenei és gasztronómiai rendezvénysorozatának nyitóprogramja, de minden évben a majális fénypontjaként is emlegetik, az este 10-kor kezdődő tűzijáték pedig már csak hab a tortán. Ha a legromantikusabb május elsejei programra vadászik, ne keressen tovább, megtalálta! A további részletekért kattintson ide.

Kínai sörfesztivál és biciklitúra

Hallott már a világhírű kínai sörökről? Mi sem, de ez csak még izgalmasabbá teszi a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete által szervezett Kínai Sörfesztivál Majálist, ahol még az is kiderülhet, hogy a kínaiak főzik a legjobb söröket! A különleges eseményt első alkalommal rendezik meg idén a szegedi Dugonics téren, ahol nem csak sörkóstolóval, de különféle kulturális és gasztronómiai programokkal is várják a látogatókat.

A Konfuciusz Intézet gyakran rendez nyilvános közösségi programokatFotó: Facebook / Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet

Ha pedig szeretné eltüntetni az előző este növesztett sörhasát, pattanjon bicajra és csatlakozzon a szegedi Nagyállomásról szombat reggel 8-kor induló csapathoz, akik a Kiskunsági Nemzeti Parkba kirándulnak, hogy megismerjék a Péteri-tó különleges madárvilágát, ebéd után pedig egy laza 50 kilométeres tekerés következik Ópusztaszer érintésével vissza Szegedre. A biciklitúra részleteit itt találja.

Hortobágyi farkasles

A gyerekek oda vannak az állatokért, de az utóbbi időben már végigjárták velük az összes közeli állatkertet? Akkor irány a Hortobágyi Vadaspark, ahol a péntektől vasárnapig tartó Farkas Majálison megismerkedhetnek a szürke- és a nádi farkasokkal, és akár még az etetésükben is részt vehetnek!

FarkasszemFotó: morvaiszilard / Indafotó

A gyerekek befestethetik magukat farkasnak az arcfestőkkel, a farkasbarlangban pedig megelevenedik majd Piroska és a farkas története is, de reméljük, hogy az eredetinél kevésbé ijesztő változatban. A program végén ajándékot is nyerhet a család, ha jól válaszol a kvízkérdésekre. A programról itt talál bővebb információkat.

Vissza a boldog békeidőkbe!

Ha szereti a letűnt korok hangulatát, hétvégén érdemes lesz Hévízre látogatnia, ahol már ötödik alkalommal rendezik meg a Boldog Békeidők Hévíze c. rendezvénysorozatot. A majális jelmezes felvonulással kezdődik csütörtökön délután 5-kor. Idén különösen érdemes lesz beöltözni, mert az ötéves évforduló alkalmából minden kosztümös látogatót Hévíz Város Borával kínálnak, az éttermekben – melyek közül többen is békeidős menüvel készülnek – szintén kedvezményekre lehet számítani, ráadásul a városnéző kisvasúton, a dottón is féláron utazhat aznap, aki korabeli ruhába öltözik.

Boldog Békeidők HévízeFotó: Facebook / Hévízre

A karnevál után több izgalmas koncert is lesz a hétvégén: a Budapest Bárt láthatjuk pénteken este 7-től a Deák téri nagyszínpadon, másnap az ExperiDance táncosai lépnek fel a 100 tagú cigányzenekar kíséretében, vasárnap pedig a Csík zenekar koncertezik majd Presser Gáborral. A majális ideje alatt minden nap déltől gasztronómiai és kézműves vásárt tartanak a Deák és a Festetics téren. A hétvége részletes programját ide kattintva találja.

"Gyere, gyere ki a hegyoldalba!"

Aki szívesen kiruccanna a szabadba, vegye célba Budapest legmenőbb május elsejei programját, a Tabán Fesztivált! A hegyoldal ilyenkor megtelik fűben heverésző családokkal, szélesen mosolygó rockerekkel és enyelgő szerelmespárokkal, a hangulatról pedig délután 3-tól Takáts Tamás, Török Ádám és az új MINI, a Mobilmánia, a Beatrice és egy egyelőre még titokban tartott meglepetés vendég gondoskodik majd.

"Gyere, gyere ki a hegyoldalba!"Fotó: holygrail / Indafotó

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, de ha szeretne találni egy békés szigetet a nyüzsgő városban, a Rockmajálison a helye! Nálunk ez a tuti favorit május elsejére. A pokrócot otthon ne hagyja!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek