Bevetésre készek a felújított osztrák vasúti kocsik

  Bevetésre készek a felújított osztrák vasúti kocsik

  Szerdán, a Keleti pályaudvaron mutatkoztak be a MÁV-START Zrt. által az Osztrák Vasúttársaságtól (ÖBB) vásárolt, használt Lange-Schlieren személykocsik - jelentette be a Magyar Államvasutak. Összesen ötvenöt hasonló jármű érkezik majd Ausztriából, melyek közül tíz már Magyarországon van, és átesett a forgalomba állításhoz szükséges felújításon. A kocsik a miskolci térséget kiszolgáló regionális és távolsági forgalomban fognak közlekedni.

   

  Fotó: MÁV

  Az első tíz kocsi felújítását a szolnoki járműjavító elvégezte. Ez többek között a magyarországi műszaki előírásoknak megfelelő átalakítást, az úgynevezett fővizsga munkákat, a személykocsik belső tereinek megújítását, az ablakok cseréjét és a járműveknek a MÁV-START színeire való átfestését jelentette.

   

  Fotó: MÁV

  A felújított kocsik a térség korszerűtlen járműveit kiváltva fővonalként Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely viszonylatban közlekednek majd. A beszerzett kocsi-típus kiválasztásnál a MÁV-START figyelembe vette, hogy a Lange-Schlierenek 140 kilométer per óra sebességre képes, tárcsás fékberendezésű kocsik, amelyeknél az ajtózárás központi és sebességfüggő reteszelésű, és a járművek rendelkeznek fedélzeti hangosítással is.

   

  Fotó: MÁV

  A magyar vasúthálózaton már ismert típuson többcélú, azaz mozgáskorlátozottak utaztatására, illetve kerékpárszállításra alkalmas terek is kialakíthatók, és a kocsik alkatrész-utánpótlása is folyamatosan biztosított.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!